PSŽ smislio revolucionarni plan za smanjenje plata, ali kako će na to reagovati Nejmar i Embape?

Parižani će smanjivati platu procentualno u zavisnosti od primanja igrača

  • 0
FK PSŽ, FK Pari Sen Žermen Foto:AP/Tanjug

Svi klubovi sveta, a pogotovo oni najveći, suočavaju se sa krizom i primorani su da smanjuju plate fudbalerima. Zbog korona virusa je sport stao u gotovo celom svetu, izuzev u nekoliko egzotičnih liga, a posledice toga najviše osećaju najbogatiji timovi, koji žive od utakmica, TV prava i prodaje karata.

Zbog toga nekoliko meseci pauze može da znači i bitka za goli život tih klubova, jer su prihodi u potpunosti presušili. Zato se mnogi odlučuju na ekstremne postupke i rezanje plata. U većini klubova je to do 50%, a u nekima, poput Barselone bilo je čak i 70%.

PSŽ je smislio nešto drugačiji plan, po kojem će najviše biti pogođeni oni koji primaju najveće plate u klubu. Taj plan je dostavio i čelnicima Lige 1, koji smatraju da je to idealno rešenje za sve ekipe u Francuskoj.

Prvak Francuske je odlučio da igrači koji najviše zarađuju i vrate najveći deo novca, pa će njima biti skinuto 50% od plate. Zatim slede igrači koji imaju namnja primanja, a njima će se plata smanjivati procentualnu u odnosu na to koliko zarađuju na mesečnom nivou.

Plan PSŽ-a za smanjenje pata

- 50% igrači koji zarađuju više od 100.000 evra mesečno

- 40% igrači koji zarađuju između 50.000 i 100.000 evra mesečno

- 30% igrači koji zarađuju između 20.000 i 50.000 evra mesečno

- 20% igrači koju zarađuju između 10.000 i 20.000 evra mesečno.

- Igračima koji zarađuju manje od 10.000 evra neće smanjivati platu.

Ipak, pošto je poznato da u PSŽ-u igraju neki od najplaćenijih igrača sveta, jasno je da će većina, osim klinaca iz mlađih kategorija, dospeti u prvu kategoriju, te će im biti oduzeto 50% od plate.

Embape primera radi ima 20.8 miliona godišnje i dobiće 50 odsto manju platu. Isto je i sa Nejmarom, Kavanijem, Di Marijom, Kejlorom Navasom, Markom Veratijem, Julijanom Drakslerom...

Gubici PSŽ-a zbog korona virusa procenjuju se na 300 miliona evra i jasno je da je neophodno ozbiljno rezanje troškova. Njihov budžet za plate igrača na godišnjem nivou je 371 milion evra, skoro 100 miliona evra više od Real Madrida.

Video: Jović snimio video iz karantina: Ne dovodite bližnje u opasnost, vidimo se uskoro napolju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA