Srbija je velika, hvala deco moja! Antićeve tople reči o Orlovima jako odzvanjaju i deceniju kasnije

Stvorio je duh ekipe kakav je do tada bio nepoznat, a Fudbalski savez Srbije je na to podsetio jednim video snimkom

  • 18
Foto: Printscreen Twitter / FSS

Reprezentacija Srbije je protiv Rumunije na Marakani u smiraj 2009. godine igrala utakmicu za direktan plasman na Mundijal u Južnoj Africi.

Posle nešto težeg i tvrđeg prvog poluvremena (1:0), u drugom se "otvorilo" i naša reprezentacija je pobedila sa 5:0 za delirijum pedesetak hiljada navijača, koji su sa tribina ispratili pobedu i trijumf kolektiva koji je Radomir Antić stvarao kroz kvalifikacije.

- Iskoristili smo priliku, rekao sam i pre utakmice, da svetu pošaljemo najlepšu sliku o nama. Srbija je velika, volimo Srbiju i nije se samo kvalifikovala za Svetsko prvenstvo, Srbija će tamo biti Srbija - rekao je tada Antić.

Jedan od nosilaca te reprezentacije bio je već prekaljeni 32-godišnji Dejan Stanković, danas trener Crvene zvezde.

- Ja sam najsrećniji čovek u ovom trenutku. Hvala svima što su bili uz nas. Evo Misteru prvo da čestitam što nas je ishvalio, što nam je dao moć da igramo ovakav fudbal i da zasluženo odemo na Svetsko prvenstvo. Hvala divnoj publici - oduševljeno je tada govorio Stanković, na šta je Antić dodao: Hvala deco moja.

Orlovi su na prvenstvu odigrali dobro protiv Australije i Nemačke, ali im je falilo i sreće. Promašeni ziceri protiv "Kengura", te nesrećni penal protiv Gane skupo su nas koštali, ali je utisak da Orlovi od 1998. nisu bili bliže nokaut fazi SP nego tada.

Čuveni trener, jedini koji je u istoriji vodio i Real Madrid i Barselonu i Atletiko Madrid, preminuo je pre tri dana u Madridu u 72. godini posle duge i teške bolesti.

Video: Umro Radomir Antić

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi

    9. april 2020 | 21:20

    Suze mi krenuse. Hvala Antara Grobaricino Hvala Deki Legendo!!!

  • iFox

    9. april 2020 | 21:44

    P.U.M. veliki čoveče, legendo, selektore!!!

  • Djole

    9. april 2020 | 22:39

    Najbolji srpski fudbalski trener!!! Nikad vise necemo imati ovakvog selektora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA