Na trčanje idem pod "punom ratnom opremom", treba sačuvati razum: Vukanović ne viđa ni roditelje

Ne želi da ih ugrozi

  • 2
Aleksa Vukanović Foto: Marko Jovanović

Fudbaler Crvene zvezde Aleksa Vukanović kaže da je od početka ozbiljno shvatio mere protiv epidemije korona virusa, kao i instrukcije iz kluba o radu i da se nada da bi uskoro život mogao da se vrati u normalu.

- Shvatio sam da je neophodno smanjiti kontakte na minimum. Devojka Kristina i ja smo sami u stanu u Novom Sadu i ne idemo čak ni kod familije jer ne želimo da ih ugrozimo. Pitamo roditelje treba li im nešto iz prodavnica, ali su oni, hvala Bogu, zdravi i mobilni tako da nam se uglavnom zahvale na ponudi jer sve mogu sami. U ovim okolnostima najvažnije je sačuvati zdravlje, a posebno zdrav razum. Ostanimo kod kuće, budimo uz najmilije, sve prolazi, pa će i ovo proći - rekao je Vukanović za klupski sajt.

Kako kaže, na ovu situaciju se navikao, jer su sportsiti uglavnom navikli na jedan ritam.

- Ovako uređeno nam izgledaju i pripreme samo što su ove bolje jer su uz nas naše porodice. Nije mi dosadno, imam plan rada, a veče provedemo uz neku dobru seriju kao što je "Tajkun", film, neku video igricu - dodaje Vukanović.

Vukanović je naveo da igračima stručni štab šalje plan treninga, te da je obezbedio bicikle, trake i ostalu opremu.

- U poslednje vreme trčim i napolju, u blizini stana ali uz "punu ratnu opremu" - masku i rukavice. U ovom trenutku je bitno da ostanemo zdravi i koliko-toliko fizički pripremljeni da bismo lakše odradili trenažni proces koji nas čeka pred nastavak prvenstva. Jedva čekam da ponovo krenemo sa normalnim radom, nema tog treninga koji može loptu da zameni - rekao je Vukanović.

Video: Vukanović golom stavio tačku na Zvezdinu uspešnu polusezonu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bačvanin

    9. april 2020 | 23:02

    Usavršio se na malom stadionu u Gajdobri! Kakav se tu fudbal nekad igrao...

  • GAJDOBRA

    10. april 2020 | 06:48

    Na tom "malom" stadionu su stasavali najbolji sportisti nase drzave. Taj "mali" stadion ima nesto, nesto sto ne moze da se objasni.. Otvorena je i sportska hala u Gajdobri. Kosarka i rukomet idu uzlaznom putanjom kao i fudbal i ima mnogo kvalitetnih sportista (momaka i devojaka) za koje ce se tek cuti. Aleksa je samo jedan od njih koji je svojim radom, trudom i zalaganjem dokazao i pokazao da se snovi ipak mogu ostvariti ako verujes u njih i imas svoj cilj u zivotu i tezis ka njemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA