Junak Liverpulove titule u Ligi šampiona dobio ime po Vladu Divcu: Ovo niko nije očekivao!

Roditelji su izmenili ime tako da bude unikatno

  • 1
Foto: Ilustracija / Tanjug/AP, Tanjug/AP

Napadač Liverpula Divok Origi je u skorašnjem intervju za Bličer Riport odgovarao na pitanja navijača o sebi i dobio interesantan zahtev.

Pitanja su postavljali navijači i jedan od njih tražio mu je blagoslov da svoje prvo dete nazove "Divok", posle čega je Origi objasnio poreklo svog imena.

Neočekivano i iznenađujuće, ali Belgijanac, junak prošlogodišnjeg polufinala Lige šampiona (dva gola) protiv Barselone i finala (gol Totenhemu), ime je dobio po Vladu Divcu.

- Da, naravno. Nema problema. Video sam da je to nekoliko ljudi već uradilo. Moje ime je izvedeno od imena Vlade Divac. Moji roditelji su ga gledali kako igra i odlučili su da moje samo malo personalizuju i izmene - rekao je Origi.

Zanimljivo je što su mu dali ime po jednom košarkašu, utoliko više jer mu je i otac bio fudbaler.

Otud je i Divok pokupio ljubav prema ovog sportu jer je, kako kaže, proslavu titule njegovog oca sa Genkom, hteo jednog dana da doživi i sam.

Doživeo je i više s obzirom na to da je osvojio Ligu šampiona i na putu do trofeja bio jedan od džokera.

U istom razgovoru, Origi je otkrio i da se divi Lebronu Džejmu, a da bi sa Brazilcem Ronaldom voleo da igra, kada bi moglo.

Od zanimljivih likova iz Liverpula je izdvojio Vajnalduma, Lovrena i Robertsona, ali i da mu je najteža utakmica u karijeri bilo četvrtfinale SP 2014. kada je sa 19 godina krenuo na Mesija, Maskerana i Di Mariju.

Video: Kako su Dino Rađa i Vlade Divac krenuli u Pirot Jugom bez kočnica

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA