≫ 

Genijalna ideja Belorusa u doba korone: Navijači plaćali klubu da im lutke budu na stadionu!

Sjajan način da se "ožive" tribine i ostvari zarada

  • 4
navijači u belorusiji Foto: youtube/Dynamo Brest

Belorusko fudbalsko prvenstvo koristi svojih "pet minuta slave" dok traje pandemija korona virusa koja je paralisala sport u Evropi i svetu. Poznato je da ova zemlja, za razliku od svih ostalih na Starom kontninentu, nije prekinula sezonu, štaviše nije ni zabranila dolazak navijača na stadione, pa je zbog toga u centru pažnje fudbalskog sveta više nego ikad pre.

Ipak, korona virus je stigao i u Belorusiju, registrovano je 1.486 slučajeva zaraze, uz 16 preminulih, zbog čega se i oni tvrdokorni fudbalski fanovi polako povlače sa tribina.

Ali, pojedini klubovi su pronašli način da im stadioni budu "popunjeni" čak i onda kada na njima nema navijača.

I to je moguće.

Naime, Fudbalski klub Brest je došao na sjajnu ideju kako da ispuni tribine navijačima koji nisu u prilici da budu na stadionu zbog bojazni od virusa ili iz nekog drugog razloga. Jednostavno, umesto živih navijača, postavili su njihove kopije.

Po ceni od 67 rubalja (27 evra), svaki navijač koji nije mogao da bude na stadionu za meč polufinala kupa Brest - Šahtjor Soligorsk, mogao je sebi da obezbedi mesto na stadionu tako što bi njegov lik (odštampana glava u prirodnoj veličini) bila nakačena na lutku i postavljena na jednu od stolica.

Ispostavilo se da to uopšte nije bila loša ideja, pošto je odziv bio sasvim solidan, a Brest je, osim što je uspeo da "oživi" tribine, i finansijski prošao isto kao da je prodao toliki broj karata.

Uz to, klub je svim navijačima koji su platili da "budu" na stadionu, izašao u susret tako što im je obezbedio i razne popuste na kupovinu klupskih suvenira.

Video: Radomir Antić podučava klinca taktici u restoranu: To je fudbal, sine moj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA