≫ 

Izgleda šašavo, ali kažu da stvarno pomaže: Bivši fudbaler Partizana se leči čašama

Bugarin posegao za drevnom kineskom medicinom da bi ublažio posledice pauze

  • 6
Ivan Bandalovski Foto: Printscreen: Instagram/bandalovski 86

Prošle su četiri godine otkako je Ivan Banadalovski napustio Humsku, ali bugarski veteran i dalje ne može bez crno-belih. Posle epizode u kiparskom Anortozisu vratio se u domovinu gde je nosio dresove Beroea i Loko Plovdiva za koji je potpisao u januaru.

Međutim, epidemija korona virusa zaustavila je i fudbal u Bugarskoj, pa je iskusni desni bek primoran da traži razne načine da održi formu i telo tokom pauze. Bandalovski se odlučio za neobičan, ali od skoro popularan tretman među sportistima, a svoje iskustvo podelio je i sa fanovima na Instagramu.

Radi se o terapiji ventuzama (čašama), drevnoj kineskoj metodi koja se koristila mnogo pre nove ere. Glavni terapijski efekat je poboljšanje cirkulacije, smanjenje bola i napetosti u mišićima. Iako ne izgleda prijatno, a tako i deluje, mnogi koji su probali kažu da ova metoda pomaže.

Zanimljivo da je Bandalovski na tretman stigao u trenerci Partizana od koje se očigledno ne odvaja iako godinama već nije deo profesionalnog pogona tima iz Humske.

Video: Matić u karantinu radi trbušnjake, a teg mu i ne treba jer ima nju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Erdogan

    10. april 2020 | 21:37

    Ovo je hidzama,i koriste muslimani. Veze ovo nema sa kinom. Dodjite u Tutin da uradite hidzamu.

  • Uros

    10. april 2020 | 21:28

    Radio sam mokru hidzamu,pomogla mi je kod bolova u ledjima, kod glavobolje, bolji je san, rasterecena glava. Predlazem svima da idu na tretman 2 puta godisnje.

  • Maca

    10. april 2020 | 23:12

    @ Erdogan Nisi u pravu,jer nije muslimanski tretman. Moja prababa je to znala,pa baba,pa mama. Mom ocu je "pustala case",kada su ga bolela pluca,ili imao prehladu i meni kada sam odrasla. Radi se sa obicnim casama,parce fate i sibica. Kako to izvlaci prehladu,upalu zaista. Moja mama je nazalost preminula a moj suprug je naucio i leci me tako ako me bole pluca,ili me lupila promaja,ako me bole misici. Nije tesko nauciti ali zaista leci,jer ja svim prirodnim lekovima se lecim jer me je mama naucila svemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA