≫ 

Šta je pisalo u dopunskom izveštaju sudija posle derbija u kom je Mažić svirao 2 penala za Zvezdu?

Razbijeno staklo, obezbeđenje naglo nestalo...

  • 8
Milorad Mažić, 146. večiti derbi Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Osim po pobedi Partizana i golu u 90. minutu (2:1), 146. večiti derbi, odigran 26. aprila 2014. godine, ostaće upamćen i po tome što je Crvena zvezda imala dva penala u prvom poluvremenu.

Dva penala oko kojih, doduše, nije bilo nikakve dileme da li su sporni ili ne, a zanimljivo je da gosti nijedan nisu iskoristili. Tačnije, Milan Lukač je odbranio šuteve Miloša Ninkovica i Nikole Mijailovića

Susret je vodio Milorad Mazić, zajedno sa pomoćnicima Daliborom Đurđevićem i Milovanom Ristićem, što i nije bilo čudno s obzirom na to da je jedino pomenuta sudijska trojka, u tom trenutku, mogla da se izbori sa pritiskom. A pritisak je bio ogroman, jer je na talonu bila šampionska titula.

Definitivno je prvi, a ne bi bilo iznenađenje i poslednji derbi u Humskoj da neko svira dva penala za Zvezdu, a vredi pomenuti da je tenzija na terenu, posle drugog penala, porasla do maksimuma. Pitanje je da li bi bilo koji sudijski tim tada, sem pomenute trojice, izdržao toliki pritisak i mirno priveo meč kraju.

Elem, sudije su posle tog meča bile na udaru navijača Partizana zbog tih penala. Većina medija je tada prenela da su sudije napadnute, a Telegraf je došao do zvaničnih dopunskih izveštaja koji su napisani posle meča.

Stakla na sudijskoj svlačionici su razbijena sa spoljašnje strane, dok su sudije izvesno vreme proveli u hodniku stadiona. Ono što je specifično, a što je pisalo u tim izveštajima, jeste da su obezbeđenje i žandarmerija nestali sa stadiona.

Sudije su stadion napustili sami, bez ikakve pratnje zato što iste nije ni bilo. Ali vredi pomenuti da ih niko nije dirao niti išta rekao.

Podsetićemo i na izveštaje medija od pre šest godina koji su preneli da su sudije tražile pomoć od čelnika Partizana koji su navodno izjavili "da nećete možda cveće da vam donesemo", ali u tim dopunskim izveštajima ništa nije pisalo na tu temu.

Video: Oni su skriveni heroji svakog derbija

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • terza1.

    26. april 2020 | 15:42

    Ništa slađe od pobede nad zvezdom, njenim sudijama i policijom u paketu. Tri u jedan. Bravo Partizane!

  • Nenad

    26. april 2020 | 09:48

    A niko ne spominje da je partizan dao gol posle nesviranog faula i da bar posle jednog penala nije pokazan crveni karton.

  • Ujka Zitko PFK

    26. april 2020 | 10:27

    Posle kebina armija prica da smo mi "penaltizan"🤣🤣🤣🤣👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA