≫ 

Čovek koji je odbranio 2 penala Zvezdi u derbiju: Potez policije je dodatno napalio igrače Partizana

Lukač i Kojić, dvojica junaka pobede crno-belih, prisetili su se 26. aprila 2014. i svega šta se dešavalo pre i za vreme 146. večitog derbija

  • 12
Milan Lukač Lukač pred penal Mijailovića Foto: MN Press

Na današnji dan, pre šest godina, fudbaleri Partizana i Crvene zvezde su odigrali 146. večiti derbi koji je svakako jedan od najboljih međusobnih duela ova dva tima.

Crno-beli su slavili sa 2:1 najviše zahvaljujući golu Nemanje Kojića u 90. minutu, ali je apsolutni junak Partizana bio golman Milan Lukač koji je odbranio dva penala.

Lukač je za Telegraf rekao da je taj meč došao zapravo kao “naplata” svega onoga što se dešavalo u celoj sezoni, ali i samoj uvertiri utakmice.

- Ta sezona je bila turbulentna za Partizan. Izgubili smo prvo mesto u prvom meču proleća u Novom Pazaru, zahvaljujući gomili kontroverznih odluka. Zvezda nas je pretekla na tabeli i onda napravila, blago rečeno, “čudesan” niz, pa je i naš trener Marko Nikolič tada komentarisao da nijedna ekipa u Evropi, pa ni one najbolje, nisu vezali toliko pobeda. Sve nas je to dodatno motivisamo, a uz to je šef u svlačionici puštao video snimke koji su dodatno podizali pozitivnu tenziju.

Pred ulazak na stadion u Humskoj, igrači Partizana su pretreseni od glave do pete. pod sumnjom da će uneti pirotehniku navijačima. Priča je još u prepodnevnim časovima puštena u pojedinim medijima, pa je policija trkeljisala torbe, ali samo domaćih igrača. Pritisak ipak nije urodio plodom, štaviše...

- Dolazimo na stadion, izlazimo iz autobusa, a ispred ulaza stoji policija i kažu nam da otvorimo torbe za pregled. Bili smo u šoku, ali upravo taj detalj dodatno “napalio” celu ekipu, bili smo spremni na sve samo da pobedimo. Odlično smo ušli u utakmicu, stvorili nekoliko prilika, a onda je Nikola Drinčić doneo vođstvo. Već u prvom delu smo mogli sve da završimo. U nastavku je Zvezda izjedednačila, a onda su im dosuđena dva penala u roku od osam minuta... Znate kako se završilo – sa osmehom kaže Lukač:

- Pregledao sam te snimke bar milion puta i svaki put je osećaj isti – sreća, ponos...U tom trenutku nisam bio svetan šta sam učinio, ali sam postajao kako je vreme odmicalo. Navijači Partizana mi i danas prilaze, čestitaju, šalju poruke na mrežama. Ostaće upamćeno i srećan sam što je tako.

Na kraju i završni udarac, koji je zadao Nemanja Kojić.

- Nije moglo slađe, u 90. minutu. Kojić je postigao taj gol, Bog nas je pogledao i ispravio sve nepravde koje smo trpeli tog proleća. Zaslužili smo pobedu, jer smo bili bolji tim. Zaslužili smo i tu titulu, da se odlučivalo samo na terenu i žao mi je i danas zbog toga – jasan je Milan Lukač.

Kojić: I Nikolić je bio šokiran posle mog gola, vidi se na snimku

Milan Lukač Lukač brani penal Ninkoviću Foto: MN Press

Strelac pobedonosnog gola za Partizan – Nemanja Kojić, tada povratnik na terenu posle duge pauze.

- Kada sve sumiram, rekao bih da je taj derbi jedan od najboljih u poslednjih 15 godina. Jedan od onih koji će svaki navijač Partizana dugo pamtiti zbog sadražaja same utakmice, navijanja sa obe strane stadiona, ali epiloga u našu korist – sa osmehom kaže strelac pobedonosnog gola Nemanja Kojić:

- Bilo je preokreta, borbe, dva jedanaesterca, koje je Milan Lukač sjajno odbranio i na kraju gol koji je verovatno obeležio i moju karijeru u Humskoj kao najdraži. To je nešto što se ne zaboravlja i svaki put kada se setim izmami mi osmeh na lice.

Nemanja Kojić Detalj kada Kojić postiže gol u 90. minutu Foto: MN Press

Interesantno je da je pomenuti derbi bio prvi Kojićev meč posle teške povrede kolena.

- Operisan sam u januaru i već tada je napravljen plan da se vratim za tu utakmicu, što je na kraju i uspelo. Želim i sada da se zahvalim Marku Nikoliću, jer je verovao u mene i omogućio mi da odigram 15-tak minuta.

- Nadam se da sam vratio sam i Partizanu i njemu lično na najbolji mogući način, čak se i na smimku vidi da je bio pomalo šokiran kada sam postigao taj gol. Sve u svemu, utakmica za istoriju, sa neizbrisivim sećanjima i, verujem, posebno draga svim tadašnjim akterima u Partizanu, ali i navijačima – zaključuje Nemanja Kojić.

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rumenko

    26. april 2020 | 09:20

    Kako tada nismo dobili ja ne znam. Jos su nam svirali dva poklon penala realno. Sudije su nam dosta dale vetar u ledja i nista. I na kraju secam se da su nam dali u zadnjem minutu gol iz voleja....

  • Uroš

    26. april 2020 | 08:55

    Bravo majstore stavio si limenke na njihovo mesto 😂😂😂😂😂

  • Zvele

    26. april 2020 | 10:37

    Nije vam jasno , šest vezanih (ukradenih ) titula vam je jasno aaaaa!!!!!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA