Kako je Kleo oduševio Zvezdinog legendarnog trenera, iako je već bio u Partizanu? Prvi me je pozvao!

Nedavno smo objavili veliku priču o transferu Brazilca iz Zvezde u Partizan, što je izazvalo reakciju legendarnog Bate Radulovića

  • 5
Bata Radulović teretana, Gabrijel Kleo

Foto: Telegraf, partizan.rs

Brazilac Kleverson Kordova Kleo, ostaće upamćen u modernoj istoriji kao jedan od retkih igrača koji je prešao direktno iz Crvene zvezde u Partizan. Njegov transfer bio je veliki šok za sve.

Pisali smo već kako je 20. april 2009. godine bio ključan datum kada su crveno-beli izgubili napadača, koji u Zvezdi nije pokazao pun potencijal, ali je zato u Partizanu bio jedan od najboljih napadača u poslednjoj deceniji i jedan od najuspešnijih transfera u modernoj istoriji.

Da priča podstakla je i nekadašnjeg legendarnog kondicionog trenera Zvezde, Mihajla Batu Radulovića, da nam se javi i opiše jedan detalj koji opisuje koliko je zapravo Kleo imao dobru dušu.

Naime, Kleo je u Zvezdu došao nespreman i sa njim je na kondiciji radio Bata Radulović, koji je "stara kajla" za fizičku pripremu uz njegove, sada već čuvene "stare metode". Zategao je Klea maksimalno radeći s njim u teretani, a Brazilac mu to nije zaboravio.

Nakon što je Kleo otišao u Partizan i svojim golovima naredne sezone uveo crno-bele u Ligu šampiona, njegov prijatelj iz Zvezde, Bata Radulović, našao se u problemu u Zvezdi, pa je odstranjen iz stručnog štaba prvog tima zbog neslaganja sa tadašnjim trenerom crveno-belih Aleksandrom Kristićem.

Kleo, FK Crvena zvezda, teretana

Kleo u teretani Crvene zvezde tokom rada sa Batom Radulovićem; Foto: Privatna arhiva

- Dobro se sećam toga, dobio sam zadatak da ga spremim fizički, bio je nespreman potpuno i svakog dana smo radili u teretani, punih šest meseci. Bio je veliki profesionalac, karakter i dobar momak. Kada sam imao suspenziju sa Acom Kristićem, prvi me je pozvao telefonom i pitao kako i zašto se to desilo. To mu nikad nisam zaboravio. Bio je legenda i u Zvezdi, ali veća sila je odlučila da ode - rekao je za Telegraf Bata Radulović.

Video: Podrška zvezdaša vladiki Stefanu Šariću

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    29. april 2020 | 17:39

    Kakva veca slia, niste hteli da ga kupite i to je to. Istekao vam je rok da se izjasnite i Partizan ga je uzeo

  • Gost

    29. april 2020 | 19:48

    A Kleo se kleo...

  • Sasa

    29. april 2020 | 18:28

    Bata Radulovic sprema igrace????Ahahahahaha...Zemljo otvori se!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA