≫ 

Kako se bivši golman Zvezde kladio sa Maradonom da će mu odbraniti penal i uzeo mu 100 dolara

Ivković je u sezoni 1989/90 dva puta odbranio penal velikom Maradoni

  • 7
Tomislav Ivković Printskrin: Youtube/Rubén Gavira

Tomislav Ivković, nekadašnji golman Dinama i Crvene zvezde, najviše će ostati umamćen po tome što je na Svetskom prvenstvu u Italiji odbranio penal Dijegu Armandu Maradoni u četvrtfinalu.

Međutim, malo je poznato da je Ivković te iste sezone zaustavio Maradonin šut sa bele tačke kada su se u okviru Kupa UEFA sastali njegov Sporting i Napoli.

- Svi pamte moj obranjeni jedanaesterac Maradoni, a verujte mi, sve bih dao da ga nisam obranio i da smo prošli u polufinale. Te iste sezone obranio sam mu jedanaesterac u Kupu UEFA kada su igrali moj Sporting i njegov Napoli. Na toj utakmici kladio sam se s njim da ću mu obraniti. I dobio sam opkladu - rekao je Ivković nedavno za Večernji list:

- Možda će ispasti smešno, ali svaki put sam znao gde će Maradona šutirati. Nakon SP-a u Italiji, nikad se nismo sreli kako bismo popričali o tim jedanaestercima, ali je jedan od njih spomenuo u svojoj autobiografiji. Moram na kraju da dodam da se od tih odbranjenih jedanaesteraca Maradoni ne živi.

Iako Ivković tokom razgovora za Večernji nije otkrio kako je tekla opklada sa Maradonom, pronašli smo priču portugalskih medija koji su pisali da je hrvatski golman zaradio 100 dolara.

A Maradona je posle toga otišao u prostorije Sportinga da plati Ivkoviću, ali i da mu odnese dres. Navodno je "El Pibe" te 1990. odbio ponudu Ivkovića da se još jednom klade.

Podsetimo, Ivković je dres Dinama nosio od 1978. do 1982. godine, da bi godinu dana kasnije iz Vinkovaca prešao u Zvezdu.

Za crveno-bele je igrao do 1985. godine i osvojio je jedan šampionat i Kup Jugoslavije. Za reprezentaciju je branio osam godina, poslednji put 1991. godine.

Video: Kakav doček za Maradonu kralja fudbala i Božiju ruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BPC

    30. april 2020 | 22:35

    Golman dinama

  • Mld. Dr.

    1. maj 2020 | 08:30

    Branio je i za C. Zvezdu.... I to veoma uspešno. U Zvezdi je i postao siguran član reprezentacije.

  • ГЦГ

    1. maj 2020 | 03:09

    Је л нама то неко бранио у звезди?!? Бући бући

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA