≫ 

Švajcarci neće poslušati preporuke FIFA, naveli su Kuzmanovićev ugovor kao primer koji šteti klubu

Iako je preporuka Svetske fudbalske federacije da klubovi produže ugovore igrača koji im ističu u junu, postoji jak otpor takvoj ideji zbog određenih slučajeva

  • 0
zdravko kuzmanović

Foto: MN Press

Pandemija korona virusa koja je izazvala zastoj u fudbalskim ligama širom Evrope naterala je FIFA na niz novih mera i odluka kojima će se pribegavati u vanrednim okolnostima.

Osnovni zadatak svih aktera je kako privesti sezonu kraju, to se odnosi na one lige koje još uvek nisu stavile tačku na šampionate, ali nastavak sezona znači i niz komplikacija za klubove.

Na primer, jedna od osnovnih preporuka Svetske fudbalske federacije klubovima je da produže ugovore koji u junu ističu pojedinim igračima, odnosno apel da ostanu validni dok se sezona ne završi, što uopšte nije tako lako izvesti u praksi.

Tako u Švajcarskoj postoji otpor ovoj ideji, konkretno od Bazela, koji bi u slučaju da produži ugovore sa dvojicom svojih skupo plaćenih igrača Zdravkom Kuzmanovićem i Rikijem Volfsfinkelom - a obojici u junu ističu ugovori, bio na gubitku od 250.000 franaka na mesečnom nivou.

To znači ako bi se prvenstvo nastavilo krajem maja ili početkom juna, a završio u julu, taj iznos bi mogao biti i veći.

S obzirom na to da se na Srbina i Holanđanina više ne računa u klubu, logično je da Bazel ne želi da ih isplati ni franak preko onoga što im sleduje zaključno sa junom, pa rukovodeći ljudi u klubu preispituju preporuku FIFA, prenose švajcarski mediji.

Na strani Bazela je švajcarski zakon koji jasno kaže da klubovi nisu dužni da produžavaju ugovore sa igračima ukoliko to ne žele, niti to moraju zbog preporuke FIFA, jer zakoni FIFA nisu iznad švajcarskih.

Za razliku od pomenutog tandema, Bazel se oslanja na usluge Kevina Bue (19 utakmica, 4 gola), i njemu ugovor ističe u junu, ali se očekuje da ostane do završetka sezone, međutim takav scenario nije u njegovom interesu, jer je dgovorio transfer u Olimpijakos.

U slučaju ostanka u Bazelu biće na gubitku s obzirom na to da je dogovorio unosniji ugovor sa Atinjanima, koji kreće da važi od juna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA