≫ 

Sudbine igrača Partizana iz 100. derbija: Neki su biznismeni, neki propali, a neki i dalje u Humskoj

Đurđevdan je ove godine je dan velikog jubileja jer je pre četvrt veka odigran "okrugli" 100. derbi

  • 16
FK Partizan, 100. derbi

Foto: MN Press

Mnogi od aktera tog meča napravili su velike inostrane karijere, komentatori su tokom meča govorili da je reč o pravom evropskom okršaju, a posla je bilo za golmana obe ekipe - Milojevića i Pandurovića.

Posla je bilo i za stative i prečke, a prezimena poput Miloševića, Petkovića, Mirkovića, Ćirića, Ćurčića, Krupnikovića, Đorovića, Kovačevića i drugih garantovala su dobar meč.

Crveno-beli su preokretom pobedili Partizan sa 2:1.  Nenad Bjeković junior je u 71. minutu pogodio mrežu kada se najbolje snašao u gužvi pred golom Zvezde. Partizan je poveo sa 1:0, crveno-beli su krenuli u ofanzivu i u finišu slavili.

Najpre golom Darka Kovačevića sa bele tačke petnaestak minuta pre kraja, a onda i odbitkom Mitka Stojkovskog u 85. minutu utakmice, heroja meča koji je prethodno i izborio penal za Zvezdu.

Dvadeset pet godina kasnije, akteri tog meča su uveliko u igračkim penzijama, a Telegraf vam otkriva gde su oni koji su tada nosili dres Partizana.

U posebnom tekstu možete pročitati i gde su i šta rade igrači Zvezde sa tog derbija i kakve su bile njihove sudbine.

Goran Pandurović

 

100. Derbi, Crvena zvezda, Partizan, Đurđevdan

Goran Pandurović kao kapiten na 100. večitom derbiju; Foto: MN Press

Nekadašnji golman crno-belih trenutno je pomoćnik treneru Miroslavu Đukiću u španskom drugoligašu Sportingu iz Hihona.

Sarađivali su tokom oba Đukićeva mandata u Partizanu, pa je logično što se zajednički rad nastavio i u Španiji.

Zoran Mirković

 

100. Derbi, Crvena zvezda, Partizan, Đurđevdan

Zoran Mirković drugi sa leve strene iza Saše Ćurčića; Foto: MN Press

Posle uloge pomočnika Ljubiši Tumbakoviću u reprezentaciji Crne Gore, potom i kratke samostalne trenerske role na klupi Partizana, Zoran Mirković je trenutno van sveta fudbala.

Bez obzira što ga Tumbaković i FSS već nekoliko meseci nagovaraju da pomogne u selekciji Srbije, popularni Bata je bez angažmana, bavi se privatnim poslovima.

Niša Saveljić

 

Niša Saveljić, FK Partizan

Niša Saveljić; Foto: MN Press

Pre dve i po godine Niša Saveljić se preselio u Ameriku. Prvo je bio direktor akademije za ženski fudbal "Only Girls99", a potom je preko kompanije "Misiharom" i partnerstva sa francuskim Bordoom, u kome je legenda kluba, započeo priču u vezi sa fudbalskom Akademijom, odnosno pronalaženjem talentovane dece.

Albert Nađ

 

Albert Nađ, FK Partizan

Albert Nađ; Foto: MN Press

Posle uloge funkcionera u Partizana, te trenerskog izleta u nižim ligama i klubovima u Beogradu, Albert Nađ se vratio u Partizan krajem minulog leta.

Prvo kao pomoćnik Savu Miloševiću u prvom timu, da bi potom preuzeo prvi tim filijale Teleoptik, gde gradi trenersku karijeru.

Dražen Bolić

 

Dražen Bolić, FK Partizan

Dražen Bolić; Foto: MN Press

Ozbiljniju trenersku priču je počeo je kao pomočnik Ivana Tomića u prvom timu Partizana, ali je posle njegovog odlaska sa klupe odlučio da ostane u Humskoj i krene od “nule” kaleći se u mlađim selekcijama crno-belih. Još uvek je u Omladinskoj školi, predvodi jednu od selekcija.

Zoran Đurić

 

Zoran Đurić, Nebojša Krupniković;  FK Partizan

Zoran Đurić i Nebojša Krupniković u duelu na 100. derbiju; Foto: MN Press

Pošto je okončao karijeru na Islandu početkom 21. veka, Zoran Đurić je krenuo u trenerske vode. Počeo je od mlađih selekcija, a trenutno pomoćnik u prvom timu Teleoptika, gde je šef stručnog štaba njegov saigrač sa 100. derbija, Albert Nađ.

Darko Tešković

 

Darko Tešković, Ivan Adžić;  FK Partizan

Darko Tešković i Ivan Adžić; Foto: MN Press

Po okončanju igračke karijere započeo je trenersku i to bez preskakanja stepanika. Iz mlađih selekcija Radničkog i Partizana “prešaltao” se u seniorski fudbal, radeći kao pomočnik u grčkom Panioniosu, potom i sasmostalno kao trener Radničkog iz Nove Pazove, Radničkog iz Kragujevca, Mačve i Novog Pazara.

Trenutno je pomoćnik kumu Vladanu Milojeviću u Al Ahliju iz Džede.

Saša Ćurčić

 

Saša Ćurčić;  FK Partizan

Saša Đani Ćurčić; Foto: MN Press

Najbolji akter 100. derbija iz redova Partizana je i dan danas “ni na nebu ni na zemlji”. Čas u Engleskoj, čas u Vranju, malo u Besnom Foku, svojevremeno i u nekoliko rijalitija u Srbiji, a sada je, kako se može čuti, blizu angažmana u Kinu.

Talenat kakav se retko rađa, nažalost u najvećoj meri neiskorišćen.

Dragan Ćirić

 

Dragan Ćirić;  FK Partizan

Dragan Ćirić; Foto: MN Press

Pokušao je Dragan Ćirić da se bavi funkcionerskim poslom u Partizanu, na inicijativu Ljubiše Tumbakovića, koji ga je imenovao za sportskog direktora.

Ipak, suviše pošten i nenametljiv za srpski fudbal, nije se dugo zadržao u Humskoj, te se vratio privatnom biznisu, u kome je veoma uspešan.

Nenad Bjeković Junior

 

Nenad Bjeković Junior; FK Partizan

Nenad Bjeković Junior u duelu sa Zvonkom Milojevićem; Foto: MN Press

Možda je imao najviše osnova da nastavi fudbalsku priču posle okončanja karijere, ali Nenad Bjeković junior jednostavno nije bio zainteresovan za taj svet.

Okrenuo se privatnom biznisu u kome je i danas, a fudbal prati samo iz razonode, zbog mnogobrojnih prijatelja koji su akteri.

Savo Milošević

 

Mitko Stojkovski

Savo Milošević u duelu sa Mitkom Stojkovskim na 100. večitom derbiju; Foto: MN Press

Bio je član Fudbalskog saveza Srbije, deo A tima, ali i mlađih selekcija, u kojima je posebno uspešan (osvojeno Evropsko i Svetsko prvenstvo), potom i član UEFA.

Odlučio se pre godinu dana za trenerske vode i – nije pogrešio. Iako je prihvatio "vruć krompir" Partizana u teškom momentu, uspeo je da stabilizuje ekipu, osvoji trofej u Kup, obezbedi plasman u grupu Lige Evrope i započne put povratka crno-belih na staze uspeha.

Video: Luka o odlasku iz Partizana i pozivu Šekularca: Vredeo sam 1,2 miliona, šteta što nisam iskoristio

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komša

    6. maj 2020 | 18:21

    E, a zanimljivo ko je glavni sudija meča. Jel ono Babarogić? Pitam se, šta bi sa njim posle sudijske karijere?!? Hahhah. Bruka

  • Sale. S

    6. maj 2020 | 19:45

    Jaooo... Bio sam student tada, gledao utakmicu uživo sa drugarima koji su došli iz unutrašnjosti. Koji je to haos bio po gradu ako se dobro sećam, stadion dupke pun, atmosfera ludilo, ma potpuno drugačije vreme nego što je sada. Ovo sad sto se igra... Ne znam bre, a ta utakmica je bila vrhunska, ultra zanimljiva, stajali i sedeli smo kao na iglama svo vreme... 100 derbi, ko je to smeo da propusti!!!

  • Bojan

    6. maj 2020 | 16:58

    Kako sam video u tekstu, niko nije propao osim mozda Curcica. Uglavnom svu ili treneri ili neki biznismeni. Tako da svi imaju puno para...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA