≫ 

Superliga sa 16, 18 ili 20 klubova? Sledi novo glasanje u srpskom fudbalu

U narednih 10-15 dana će se znati hoće li se SL proširiti

  • 30
Zasedanje Izvršnog odbora Fudbalskog saveza, Foto: FSS

Format takmičenja za sledeću u Superligi i Prvoj ligi Srbije je u rukama klubova - tvrdi prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza!

Kokeza je tokom dana presedavao Odborom za hitna pitanja FSS koji je održan u Staroj Pazovi, a posle čega je donešena odluka da se prvenstvo nastavi 30. maja i da se odigraju još samo četiri kola.

Međutim, ne i odluka da li će SL naredne sezone biti proširena, kao što je to prvobitno javljeno.

- Doneli smo odluku, u dogovoru sa Zajednicom klubova, da se uputi dopis klubovima, da se izjasne da li žele da ostane 16 klubova ili da dođe do proširenja na 18 ili 20 klubova. Opet ćemo se voditi željom većine i to ćemo znati u narednih 10-15 dana - rekao je Kokeza posle sastanka u Staroj Pazovi.

Što se tiče PLS, veliku bitku za ulazak u SL će voditi Metalac, Grašičar, Bačka i Zlatibor, kao i Kabel i Kolubara koji zaostaju šest bodova za vodećim dvojcem.

Njihove šanse će biti utoliko veće ukoliko klubovi izglasaju da četiri tima iz PLS ulaze u viši rang.

U nastavku možete učestvovati u anketi i ostaviti svoje mišljenje oko formata SL za narednu sezonu:

Video: Superliga se nastavlja 30. maja, igraju se još četiri kola do kraja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    6. maj 2020 | 21:12

    18

  • Jossi

    6. maj 2020 | 22:01

    Sad ne znaju sta ce mora da udje graficar,metalac,backa i kolubara tako da ce biti na kraju 20 klubova

  • Kozmo

    6. maj 2020 | 23:50

    Igrao sam i dalje igram fudbal od svoje 7.godine. Sada imam 33. Nikada to nije bilo na nekom profesionalnom nivou, zona i srpska liga. Sa 16.godina sam proglasen za najtalentovanijeg mladog igraca i najkorisnijeg igraca u prvom delu sezone srpske lige istok. Levo krilo, 12 asistencija i 13 golova za polusezonu, od toga 7 iz slobodnih udaraca. 100 metara sprinta za 10,59 sekundi. I onda je dosao tatin sin, trenerov igrac, ja sedeo drugi deo sezone na klupi...svega 3 utakmice odigrane. Mom ocu trazili 3000e da igram. Covem radnik nije imao i ne krivim ga. Digao ruke od fudbala, zavrsio fakultet i dobro je. Sada fudbal igam iz ljubavi, u beton ligi, gde ljudi igraju za svoje selo, grad...igraju iz ljubavi. U mojoj generaciji je bilo jos teojica super dobrih igraca, propali isto kao ja. I sada vidim na ulici fantasticno talentovanu decu koja nece uspeti mozda iz istih razloga kao ja...a tatini sinovi ce igrati, biti roboti, naucice da trce i dodaju prvom do sebe, centar sutevi ce im ici na supotnu stranu aut linije... Zato smo sa fudbalom tu gde jesmo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA