≫ 

Klubovi koji su nameštali mečeve dobijaju dodatnu kaznu: Kako će to uticati na proširenje Superlige?

Kakva je sudbina Kabela i Smedereva

  • 4
Prva liga Srbije, FK Kabel, FK Smederevo Printskrin: Youtube/Prvaliga Srbija

Iako je u sredu FSS odlučio da se do kraja takmičenja u Superligi i Prvoj ligi Srbije odigraju još četiri utakmice, i da se ove sezone ne ispada iz najvišeg ranga takmičenja, i dalje postoje neke nepoznanice kako će srpski fudbal izgledati kada se "lopta" zakotrlja na terenima u našoj zemlji, a naročito kako će on izgledati naredne sezone.

Ovo se pre svega odnosi na to što se još ne zna kako će izgledati takmičenje u Superligi naredne sezone, a kako saznajemo, najbliži je model sa 20 ekipa u Superligi.

Osim što se neće ispadati i što će dve prvoplasirane ekipe da uđu u najviši rang, razmatra se da se Superliga dopuni sa još dve ekipe iz Prve lige Srbije.

Konačna odluka povodom ovog pitanja biće doneta u četvrtak, nakon što se klubovi izjasne zvanično o svom stavu za izgled Superlige naredne sezone, nakon čega će se izabrati model koji izabere većina klubova.

Ipak, to nije jedina problematika vezana za Prvu ligu Srbije. Naime, pošto je tokom sezone dokazano su ekipe Kabela i Smedereva učestvovale u nameštanju utakmica, FSS je zauzeo stav da bez obzira na njihov konačan plasman na kraju prvenstva, one ne mogu da koriste pogodnost eventualnog proširenja Superlige, a takođe ne mogu da računaju i na pogodnost da se iz lige ne ispada, ukoliko se nađu na mestu koje vodi u niži rang.

Kabel je trenutno na 5. mestu PLS sa 41 bodom, dok je Smederevo na 15. mestu u zoni ispadanja, pa su mali izgledi da u poslednja četiri kola obezbedi opstanak. Umesto njih bi FSS u tom slučaju najverovatnije ubacio drugi klub u Prvu ligu Srbije, a nezvanično se pominje Loznica kao jedan od glavnih kandidata da se tu nađe.

Podsetimo, Kabelu i Smederevu je tokom sezone oduzeto 10 bodova zbog nemeštanja meča u 14. kolu. Prisetite se i tog meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GG

    8. maj 2020 | 18:16

    Nije tačno kako zvezda onda nije dobila kaznu

  • Tajson

    10. maj 2020 | 12:47

    Kažnjavaju samo one koji im smetaju izgleda da Novi Sad nemože da ima tri superligaša verovatno što imaju jedan stadion

  • A SAD ADIO A SAD ADIO

    9. maj 2020 | 02:37

    daj bre vratite toleta i 6 titula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA