≫ 

"Nismo hteli da ovako osvojimo titule, ali su zaslužene"

Dragan Mladenović smatra da su mlađe kategorije FK Crvena zvezda pokazale klasu protekle sezone

  • 6
Omladinci FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Direktor omladinske škole FK Crvena zvezda Dragan Mladenović izjavio je da je izuzetno zadovoljan napretkom svih mlađih kategorija i ocenio da su titule u kadetskoj i omladinskoj konkurenciji potpuno zaslužene.

Zvezdini kadeti i omladinci osvojili su titule nakon odluke Fudbalskog saveza Srbije da se zbog pandemije korona virusa okonča sezona, a za najbolje budu proglašeni prvoplasirani na tabeli.

- Nismo planirali da na ovaj način osvojimo titule, ali su one apsolutno zaslužene. Posle jesenjih počasti, imali smo odlično odrađene zimske pripreme, ubedljive pobede na startu proleća, bili lideri sa priličnom bodovnom prednošću.

- Omladinci su briljirali tokom sezone, iako su igrali sa mlađom generacijom, nisu imali poraz, sjajno su predstavljali klub i sebe i Ligi šampiona i svaka im čast. I njima i stručnom štabu na čeku sa Slavoljubom Đorđevićem.

- Sve pohvale i kadetima, njihovom stručnom štabu jer su i oni ostali bez nekoliko najboljih koji su igrali za omladince Grafičara a opet su bili dominantni u ligi. Ponovili smo uspeh od pre dve godine kada smo osvojili titule u omladincima i kadetima, a sve će se zaokružiti i sa dominacijom seniora - rekao je Mladenović za klupski sajt.

Omladinci su osvajanjem titule obezbedili mesto, najmanje u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Jedan od ciljeva je bio i da nastavimo kontinuitet u Ligi šampiona, jer će ovo biti treća uzastopna godina u najjačem takmičenju. Da li kroz kvalifikacije ili ako seniori obezbede to kroz ulazak u grupnu fazu, tek velika je stvar imati kontinuitet u Evropi. Naravno, videćemo hoće li UEFA organizovati takmičenje zbog pandemije virusa Covid 19".

Mladenović istuiče da posebno zadovoljstvo predstavlja broj igrača koji trenutno treniraju sa prvim timom, a dolaze direktno sa "juga Marakane".

"Stvaranje igrača za prvi tim je prioritet svih prioriteta škole i tim segmentom smo jako zadovoljni. Trenutno su prvotimci Gavrić, Nikolić, Konatar, iz omladinaca su prebačeni Blagojević, Katić i Babić, na vrata kucaju Matić, Burmaz, Radulović...Očigledan je napredak u svim mlađim kategorijama i to mene lično, a sve nas u klubu čini zadovoljnim. To je znak da se radi dobro i podstrek je za dalje -  istakao je Mladenović.

Video: Omladinci Zvezde srušili su ekipu Totenhema sa 2:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    8. maj 2020 | 22:22

    Da, da niste htjeli zato ste ih vratili. "Postenjacine". A u kosarcu se ne slazete sa tim rjesenjem iako se radi o potpuno istoj situaciji.

  • ssjzvzd

    8. maj 2020 | 22:19

    Hahahha znamo vas ko ste i sta ste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA