≫ 

Luka je u strahu zbog prokletstva srpskih igrača u Realu: Neće valjda proći kao Perica i Rambo

Otac srpskog napadača otkrio teške emotivne trenutke za mladog igrača jer zna kako su prethodnici prošli u kraljevskom klubu

  • 16
Luka Jović, Real Madrid Foto: youtube/Sport Klub

Srpski napadač igrač Real Madrida, Luka Jović, slomio je stopalo tokom pauze zbog korona virusa, i sigurno će propustiti početak Realovih priprema za nastavak sezone.

Njegov otac Milan Jović kaže da mu nije jasno kako se sve desilo jer je vredno trenirao tokom pauze i dodaje da je Luka u strahu, zbog "prokletstva" srpskih igrača u Realu.

- Strašno stvarno. Iznenadila nas je ova vest, ni u ludilu nismo to očekivali. Trenirao je u Beogradu po programu iz Reala i pri jednog vežbi je osetio snažan bol, ali ko je mogao znati da je tako ozbiljno.

- Šteta, bio je odlučan trenirati kao nikad, izađi još bolji na teren, a onda se ovo dogodilo -, rekao je za Kurir Jovićev otac Milan.

- On je utučen, uvukao se strah u njega. Ne samo zbog povrede, već i zbog činjenice da niko od srpskih fudbaler nije imao sreće u Realu, svi su se  povredili.

Milan Jović verovatno aludira na prehodne srpske igrače koji su igrali u Realu ali ne sa velikim uspehom poput Predraga Spasia, Ramba Petkovića, i Perice Ognjenovića.

David Jović, rođendan Foto: ATA images

Tokom svog boravka u Španiji, Predrag Spasić je nakupio 111 nastupa i postigao tri gola. Dana 19. januara 1991, dok je još bio u Realu, Spasić je postigao auto-gol u porazu od Barselone 1:2 u gostima. Većina tadašnjih navijača smatrala ga je kao jednog od najgorih pojačanja Real Madrida ikada.

Dejan Rambo Petković  prelazi u Real Madrid 1995. godine. Igrajući pod trenerom Horheom Valdanom, Rambo nije dobio priliku da se dokaže, odigravši samo 3 ligaška meča (zamena u sva tri) pre nego što je pozajmljen Sevilji, gde je završio sezonu 1995/96 La Lige. 1997. je bio pozajmljen Rasingu, gde je odigrao 8 utakmica. Na kratko se vratio u Real Madrid do 1997. kada je primećen od strane brazilskog kluba Vitorija na prijateljskom turniru gde su igrala oba tima (Real sa B timom)

Perica Ognjenović je u januaru 1999, u samoj završnici zimskog prelaznog roka, prešao u Real Madrid. Pregovori menadžera Zorana Vekića i tada prvog čoveka Reala Lorenca Sansa potrajali su jer su Madriđani imali višak fudbalera u napadu.

Dejan Stanković, Perica Ognjenović, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Na kraju je odlučeno da Samjuela Etoa pošalju na pozajmicu kako bi napravili prostor za Ognjenovića. Ognjenović kod trenera Gusa Hidinka nije dobio šansu, a debitovao je za Real u završnici sezone 1998/99. kod narednog trenera, Džona Tošaka.

Najviše vremena na terenu je proveo u sezoni 1999/00. kod trenera Visente Del Boskea. Zabeležio je 11 prvenstvenih nastupa, uglavnom ulazeći u igru sa klupe.

Nastupio je i na pet utakmica u Кupu Španije, a u ovom takmičenju je postigao i svoj jedini gol za Real, 3. februara 2000. u osmini finala protiv Saragose.

Luka Jović je ove sezone 24 puta nastupio za Kraljeve i ima učinak od dva gola i dve asistencije, a to je bilo dovoljno tek za to da se isprofilira nekoliko klubova koji bi ga voleli dovesti. Najdalje je otišao Milan, koji je navodno već i poslao ponudu, ali situaciju s povredom će sve promeniti.

Video: Trudna Sofija tepa Luki Joviću Srećko, a on sprema klopu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    9. maj 2020 | 18:09

    penzija je blizu

  • Nenad Republika Srpska

    9. maj 2020 | 18:10

    Ali zato je uspeo Mijat! Ali zato što nije prevara od igrača!

  • ANTIROM

    9. maj 2020 | 17:53

    TAJ STO JE TEBE DOVEO U REAL MORA DA JE BIO OZBILJNO PIJAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA