≫ 

Kako je Luka Jović upropastio karijeru zbog Sofije: Hronologija pada najskupljeg srpskog fudbalera

Serija gafova fudbalera Reala počela je od upliva u vezu sa manekenkom, a kulminirala je pre nekoliko dana kada se vratio u Madrid s polomljenim stopalom nakon karantina u Srbiji

  • 54
Luka Jović, Sofija Milošević Foto: Instagram.com/sofijamilo

U proleće 2019. godine Luka Jović je bio na vrhu sveta. Sa samo 21 godinom postao je jedna od zvezdi letenjeg prelaznog roka nakon što je realizovao 60 miliona evra vredan transfer iz Ajntrahta u Real iz Madrida.

Međutim, umesto da u jednoj od najjačih liga na svetu pokaže zašto ga smatraju jednim od najvećih golgeterskih potencijala na planeti, karijera momka iz Batara kod Bijeljine krenula je u potpuno drugom smeru. Stranputicom.

Fudbalski gledano Luka Jović baš može da je smatra sezonu 2019/20. košmarnom. Kulminacija užasa za srpskog napadača dogodila se pre nekoliko dana kada je zbog povrede stopala završio sezonu jer ga očekuje pauza od tri meseca. Ispostavilo se kasnije da je i tu napravio veliki kiks pošto nije prijavio lekarima da se povredio kod kuće u izolaciji što još više pojačava utisak da se nešto zbiva u toj glavi.

Premijernu sezonu Jovića u Madridu obeležili su promašaji, prečke i stative, kao i poništeni golovi zbog ofsajda, a u kojoj dva postignuta gola na 24 nastupa ne deluju nimalo impresivno. Pored toga, tu su i gafovi, koji ostaju za sva vremena, a prvi se desio tamo gde se obično i reflektuju svi nedostaci srpskog fudbala, u reprezentaciji.

Napuštanje reprezentacije i sukob sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem

Posle utakmice sa Portugalijom u septembru 2019. u kojoj je ostavio Jovića na klupi za rezerve, napadač Reala se naljutio na selektora Ljubišu Tumbakovića, koji ga je ubacio u igru u 87. minutu u porazu od 4:2. Javnost je tada bila na strani Jovića, ali njegov postupak posle utakmice kada je otišao iz kampa reprezentacije i nikome se nije javo ubrzo ju je okrenuo protiv njega.

Jović se vratio u Španiju, nije igrao protiv Luksemburga nekoliko dana kasnije, a pravdao se da je povređen. Međutim, samo nekoliko dana posle reprezentativne pauze igrao je za Real protiv Levantea, što je bio znak da nije u pitanju povreda već da postoji problem sa selektorom. Tumbaković ga je posle toga odstranio sa spiska u oktobarskom terminu kvalifikacija.

- Nema nikakvog sukoba između mene i Luke Jovića. Luka Jović je u sukobu sa samim sobom. On mora da ubedi navijače, Fudbalski savez i mene da je spreman i odgovoran - izjavio je svojevremeno Tumbaković.

Video: Tumbaković o tome zašto Luka Jović nije pozvan u reprezentaciju

Jović zbog povrede nije bio na spisku reprezentativaca ni u novembru, dok je povratak u reprezentaciju odložila pandemija korona virusa pošto je otkazala i martovski baraž duel sa Norveškom.

Mediji su čak još tada spekulisali da je Jović lažirao povredu da bi provodio vreme sa Sofijom Milošević, sa kojom je tada uplovio u vezu.

Veza sa Sofijom Milošević kao početak fudbalskog pada

Ipak, Luki nije bilo dosadno ni tokom decembra i novogodišnjih praznika. Početkom poslednjeg meseca 2019. napdač Reala je ozvaničio vezu sa atraktivnom sprskom manekenkom Sofijom Milošević, o čemu su mediji već uveliko pisali. Radi se o devojci koja je u prošlosti bila u vezi sa velikim brojem poznatih faca u Srbiji, uključujući i Adema Ljajića, Jovićevog saigrača u reprezentaciji, a koja je, uzgred, osam godina starija od napadača Reala.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
From Rome with 💓 @lukajovicОбјава коју дели SOFIA (@sofijamilo) дана

Kao poznati par Sofija i Luka su brzo dospeli u žižu medija, a zanimljivu činjenicu o njihovoj vezi izneo je i nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović gostujući u podkastu "Sve u 16".

- Ima jedan podatak interesantan, sad sam išao za Madrid i išao sam Beograd - Cirih, Cirih - Madrid i video sam ga štoperici, jednu minutu i 24 sekunde se ljubio sa Sofijom u biznis klasi na prvom sedištu. On se zaljubio, teško će se on vratiti. On se tek sad zaljubio. U prvoj godini, na tolike milione, a ona ima iskustvo... Mislim da je naš Luka Jović trenutno zaljubljen fudbaler, i to je lepo biti zaljubljen. Ali će možda karijera da mu trpi - rekao je Bogdanović i kao da je najavio probleme koji su usledili tri meseca kasnije kada se pojavio korona virus.

I pre toga je već došao u problem, pošto je više bio na klupi za rezerve ili van protokola, pominjalo se i da ima stomačnih problema, da bi potom na društvenim mrežama objavljivao slike iz Beograda sa Sofijom Milošević, što je mnoge navelo na sumnju da je počeo da lažira probleme, kako bi provodio vreme sa svojom novom devojkom.

Kršenje karantina, krivična prijava i prozivke Aleksandra Vučića i Ane Brnabić

Sofija Milošević, Luka Jović Luka Jović i Sofija Milošević; Foto: Instgram/sofijamilo

Covid-19 je Luki Joviću doneo novi set pehova i gafova. Nakon što je 12. marta ove godine objavljeno da je košarkaš Reala Trej Tompkins bio pozitivan na korona virus svi koji su koristili sportki centar ovog kluba morali su u 14-dnevni karantin. To je podrazumevalo i kompletan fudbalski tim Madriđana.

Međutim, nedelju dana kasnije Jović je otputovao u Beograd. ESPN je objavio da je to bilo uz dozvolu lekara Kraljevskog kluba u kome je istovremeno upozoren i da bi mogao da ima probleme ukoliko nešto ne bude u redu. I problem se i dogodio.

Jović nije sledio savete vlasti koje je dobio po sletanju u Beograd. Umesto da odmah ode u strogu samoizolaciju kao povratnik iz inostranstva, Luka je primećen u gradu. Neki su pričali da je viđen u prodavnici, drugi da je slavio rođendan devojke Sofije Milošević.

Luka Jović Luka po sletanju u Beograd; Printskrin: Instagram/lukajovic

U svakom slučaju bio je to znak da se na njega obruše i premijerka Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić.

- Imamo negativne primere fudbalskih zvezda koje zarađuju milione evra u inostranstvu, ali koji nisu u stanju da poštuju propise samozolacije nakon što su se vratili u zemlju - rekla je Brnabić.

Iako nije imenom prozvala Jovića, znalo se na koga misli. Ipak, nekoliko dana kasnije predsednik Vučić se drektno obratio napadaču Reala na konferenciji za medije.

- Ako opet napusti stan biće uhapšen. Životi naših ljudi važniji su od njegovih miliona - poručio je Vučić.

Video: Vučić indirektno prozvao Luku Jovića: Mladići milioneri misle da mogu sve, biće strogo kažnjeni!

Prozivao lekare da ga nisu obavestili i ponovo obmanuo javnost

Jović je pokušao da se odbrani od ovih optužbi i prebaci krivicu na druge. U jednom saopštenju na društvenim mrežama poručio je da mu nije najbolje objašnjen protokol samoizolacije od strane nadležnih organa, iako je kasnije objavljen dokument sa njegovim potpisom na kome se vidi kakva je prava i pobaveze preuzeo na sebe.

Luka Jović, sanitetska inspekcija, korona virus Dokument koji je Luka Jović potpisao po dolasku u Beograd iz Madrida usred epidemije; Foto: Telegraf
Luka Jović, sanitetska inspekcija, korona virus Tu je i njegov potpis; Foto: Telegraf

On je kasnije donirao novac za borbu protiv korona virusa, ali je bio kritikovan od strane javnosti da je to uradio tek nakon što je dospeo u nevolju. Prethodno je indirektno prozvao i ljude koji su javno donirali pomoć za borbu protiv korona virusa, ističući da to ne treba raditi i posle toga se hvaliti, nego ostati anoniman.

Protiv Luke Jovića je 14. aprila podneta krivična prijava i očekuje se da bude saslušan u narednom periodu, a moguće kazne protežu se od novčane do zatvorske.

- Luka se trudi 100 odsto da upropasti svoju karijeru. Ne mogu da verujem da to radi sam sebi - izjavio je tokom vanrednog stanja čuveni trener Dragoslav Stepanović, inače veliki poštovalac Jovićevih kvaliteta.

Iako je za vreme pandemije dobio i jednu lepu vest, a to je da je njegova devojka Sofija Milošević trudna i da čekaju bebu, Luka Jović je ubrzo ponovo dospeo u probleme. Tek što je otpočeo prvi trening Reala posle pandemije korona virusa, Jović se požalio lekarima na povredu stopala, a posle detaljnih pregleda saopšteno je da se radi o prelomu kosti.

Nešto kasnije ustanovljeno je i da se povreda nije desila na treningu već da je Jović stigao na pripreme sa polomljenim stopalom što nije prijavio doktorima. Kako je u vreme bez treninga uspeo da se povredi za sada je misterija, ali pošto je u pitanju kost koja je toliko čvrsta da može da izdrži veliko opterećenje i čitavu težinu tela, sumnja se da je u pitanju ili jak udarac ili pad sa velike visine.

Za sada se zna samo da će pauzirati tri meseca što znači da može da zaboravi ovu, za njega generalno košmarnu sezonu.

Pogledajte i galeriju fotografija Sofije Milošević za kojom je Jović toliko odlepio da rizikuje i karijeru:

(M. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan964766

    11. maj 2020 | 14:17

    Nista cudno, Sofija je svakog fudbalera unistila sa kim je bila

  • Crni011

    11. maj 2020 | 14:34

    E da je siromah jedini koji je upropastio. Ova je bre celu jednu reprezentaciju urnisala

  • 👍

    11. maj 2020 | 16:13

    Samo jako Luka, boli te tuki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA