≫ 

Savo, Deki, previše ste se vratili u prošlost: Đani Ćurčić objasnio zašto je poslednji derbi bio loš

Đani se obratio dugogodišnjim prijateljima

  • 1
Saša Ćurčić Đani, Dejan Stanković, Savo Milošević Foto: Nikola Tomić, Marko Jovanović

Saša Ćurčić je nedavno za Telegraf imao prilično zanimljivo podsećanje na 100. derbi, ali je prokomentarisao i poslednju utakmicu Crvene zvezde i Partizana.

Taj derbi obeležili su Savo Milošević i Dejan Stanković, bilo je lepo videti prijateljski odnos dvojice asova, zagrljaje i emotivne momente, doneli su veliku dozu zdravog odnosa kakav je derbiju nedostajao, ali Đani smatra da je zbog toga sama utakmica ispaštala.

- Dejan Stanković i Savo Milošević su mladi treneri i znaš li zašto je poslednji derbi bio ispod svakog nivoa i očekivanja? Zato što su se vratili u prošlost, ja sam odličan sa njima dvojicom i imam savet za njih, uvertira za derbi su bili samo njih dvojica. Na svakoj televiziji su bili, na svakoj tribini, gostovali po fakultetima, vrteli su se Dekijevi golovi protiv Šalkea, Savini golovi, ali oni nisu igrali derbi. Zapostavili su se fudbaleri i igrači koji su akteri derbija, i to kopanje po prošlosti, jednostavno, njih dvojica su bili u prvom planu i zato je bio slab derbi - rekao je Ćurčić.

Podsećanja radi, utakmica je završena bez pogodaka i u prilično pomirljivom tonu, iako je Zvezda imala veliki motiv da se dokaže zbog slabog jesenjeg derbija, a Partizan je propustio priliku da šampionsku trku učini barem malo zanimljivijom.

- Akcenat se bacao na karijere trenera, igračke, ali to ne važi ništa u trenerskom svetu. Ne znači ništa da li sam ja dao neki gol za Kristal Palas ili Aston Vilu, to igračima ništa neće značiti, več da iz njih najbolje izvučeš tog dana. Igrači nisu bili u prvom planu, stvorila se takva energija i ambijent, ne samo njima, nikom od trenera ništa ne znači igračka karijera. Pogotovo kada je u pitanju motivisanje igrača, igrači su veoma senzitivni. To je samo dobronameran savet i analiza zašto je derbi podbacio. Uvek su igrači dijamanti i u prvom planu. Nekada se ne treba vraćati previše, to je to!

Video: Bratski pozdrav i poljupci Stankovića i Miloševića pred derbi

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    11. maj 2020 | 16:41

    Ovaj bre kao da je imao više odigranih derbija sem onoga o kojem priča. Uživo se čovek , možda ga nađemo i u sastavu iz 1966. na Hejselu. Idi bre i ne prosipaj pamet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA