Igrali su zajedno za reprezentaciju, osvojili Ligu šampiona, a nisu pričali više od 20 godina

Zanimljiva priča vezana za napadački dvojac Mančester junajteda iz najslavnijih dana

  • 0
Tedi Šeringem, Endi Kol Šeringem i Kol (desno) u društvu Bekama i Gigsa Foto: Guliver/Ben Radford /Allsport

Tedi Šeringem i Endi Kol su 90-ih godina bili među najboljim napadačima Premijer lige, još i pre dolaska u Mančester junajted!

Kol je radio odličan posao u dresu Njukasla, dok je Šeringem tresao mreže u dresu Totenhema, da bi ih "sudbina" spojila 1997. godine na Old Trafordu. Podsetimo, tada je dres Junajteda zadužio Šeringem kog je Kol već čekao tamo.

Međutim, njih dvijica se nisu podnosili i malo ljudi je znalo tu priču koja datira još od 1995. godine i vremena u reprezentaciji Engleske.

Gordi albion je igrao prijateljski meč sa Urugvajom, a Teri Venejbls je pozvao Kola da uđe u igru. Napolje je morao Šeringem.

- Sećam se kako sam stajao sa strane, bio sam nervozan. Tedi je prilazio i mislio sam da će da mi poželi sreću, a on je samo prošao pored mene. Nije mi ni ruku pružio - prisetio se Kol tog momenta.

Njih dvojica su se nekoliko puta sreli na terenu, igrali su i za nacionalni tim, ali nikad nisu komunicirali.

Potom je Šeringem potpisao za Junajted dve godine od tog događaja, a Kol nije bio srećan što ga vidi.

- Radije bih popio čaj sa Nilom Radokom koji mi je slomio nogu, nego da igram u istom timu sa Šeringemom - rekao je Kol svojevremeno.

Iako nisu komunicirali, na kraju se ispostavilo i preko 20 godina, njih dvojica su davali odličan doprinos na terenu. Te sezone kada je Junajted uzeo "tripletu" (PL, FA Kup i LŠ) Šeringem je imao 14 golova i 13 asistencija, a Kol 25 golova i devet asistencija.

Pomirenje je usledilo 2019. godine kada su se bivši saigrači sreli u jednom klubu i neočekivano rukovanjem zakopali ratne sekire.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA