UEFA ne skraćuje kvalifikacije za Ligu šampiona

Nove informacije ponovo stižu iz Engleske

  • 3
Žreb za Ligu šampiona Foto: UEFA

UEFA neće skraćivati kvalifikacije za Ligu šampiona, tvrdi "Skaj Sport" prenoseći saopštenje evropske kuće fudbala!

U tom saopštenju se navodi da UEFA nikada nije ni razmatrala takvu opciju, a sve posle pisanja britanskog "Tajmsa" koji je u ponedeljak izašao u javnost sa zanimljivom informacijom.

Podsetzimo, "Tajms" je objavio da deluje da zbog nastavka liga u Nemačkoj, Engleskoj, Španiji i Italiji, nema vremena za kompletno igranje kvalifikacija za Ligu šampiona tokom avgusta i da je u Nionu nastao plan po kome bi se u kvalifikacijama za sledeću sezonu igrala samo jedna utakmica, najverovatnije na neutralnom terenu.

Prema tom planu, predstavnici 12 najbolje plasiranih zemalja na rang-listi koje nemaju direktnog učesnika u Ligi šampiona kroz jedan krug kvalifikacija mogli da odluče između sebe o prolasku u grupnu fazu. U toj grupi zemlja je i Srbija koja je 19. na trenutnoj rang listi UEFA, a protivnici novom šampionu naše zemlje bili bi prvaci Austrije, Danske, Škotske, Češke, Kipra, Grčke, Švajcarske, Hrvatske, Švedske, Norveške i Izraela.

Međutim...

- UEFA nikada nije razmišljala o lišavanju nacionalnih šampiona prilike da se bore za kvalifikovanje u grupnu fazu Lige šampiona igrama na terenu - navodi se u saopštenju i dodaje:

- UEFA želi da razjasni da trenutno samo pratimo razvoj situacije i svaki potencijalni uticaj na format kvalifikacionih rundi za narednu sezonu. Do danas, nijedna konkretna opcija nije razvijena za format kvalifikacija za evropska takmičenja naredne sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ♦️⭐⭐

    12. maj 2020 | 13:11

    😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣 Ponadali se iz Zvezde.

  • Oskar Skrinjar Skrinjaroti

    13. maj 2020 | 20:49

    Ne znam sta je i da li je Platini brljao nesto kao predsednik UEFA ali bio je sjajan fudbaler.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA