≫ 

Premijerligaši otvaraju konkurse za nova radna mesta: Kontrolor protokola COVID-19

Svaki klub Premijer lige moraće da ima posebnog čoveka zaduženog za smanjenje rizika od korona virusa u sklopu novih higijenskih pravila

  • 0
FK Liverpul, FK Votford Foto: AP/Tanjug

Klubovima je dostavljen protokol od sedam strana i tiče se projekta "Restart", odnosno povratka Premijer lige na terene širom Engleske.

Osoba zadužena da se brine za poštovanje i sprovođenje pravila u vezi sa korona virusom, neće moći da bude deo postojećih medicinskih radnika u klubovima.

Međutim, od novog radnog mesta koje Englezi zovu "Designated COVID-19 officer" se očekuje da upošljeni ima potrebne medicinske kvalifikacije u pogledu zdravlja i bezbednosti.

To može da bude neko od iskusnijih zaposlenih u klubu, ali po potrebi može da se dovede i osoba sa strane. Klubovima je takođe naloženo da procene zdravstvenih rizika naprave i dostave do petka.

Premijerligaši će u međuvremenu svoje igrače obavestiti i putem video poziva o pravilima, odnosno zdravstvenim protokolima.

Da podsetimo, Premijer liga je prekinuta u prvoj polovini marta, a planira se da se sa treninzima u grupama nastavi 18. maja.

Video: Mesi i ekipa ponovo na treningu: Ovo je vozni park fudbalera Barselone, vredan nekoliko miliona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA