≫ 

In memoriam: Preminula legenda Želje i jugoslovenskog fudbala

Najveći deo karijere proveo je u Želji

  • 2
Edin Sprečo i slavna generacija Želje Edin Sprečo (treći sleva gore) i slavna generacija Želje Foto: MN Press

U 73. godini, preminuo je Edin Sprečo, nekada slavni fudbaler Željezničara iz Sarajeva.

Tužnu vest potvrdio je Željezničar, uz podsetnik na biografiju slavnog fudbalera.

- Edin Sprečo, rođen je 19. aprila 1947. godine u Sarajevu. Fudbalom se aktivno počeo baviti nakon upisa u pionire Željezničara. Za prvi tim je debitovao 1965. godine i za klub će nastupati punih 12 sezona. Između ostalog, bio je standardni član ekipe koja je došla do prvog šampionskog naslova 1972. godine. Posle Želje, otišao je u Holandiju gde će nastupati za NAC Bredu. Ponovo je odigrao jednu sezonu za Željezničar, da bi poslednje sezone igračke karijere proveo igrajući za Renn, Rudar Velenje i Iskru iz Bugojna - istakli su iz FK Željezničar, te nadalje naveli:

- Za Željezničar je odigrao ukupno 234 zvanične utakmice, pri čemu je postigao 75 golova. Osim toga, bio je i povremeni reprezentativac Jugoslavije za koju je zabeležio tri nastupa, uz dva postignuta gola. Sprečo se isticao svojom suptilnošću. Uobičajeni član ofanzivne linije u timu i jedan od najboljih strelaca u istoriji kluba zahvaljujući odličnom šutu. Neretko je postizao važne golove. Međutim, vrlo je bitno istaći i da se često javljao kao asistent. Više godina je bio zaposlen u Omladinskoj školi. Preminuo je u svom Sarajevu u 73. godini života. FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće svim ožalošćenima. Sepi, neka ti je laka zemlja bosanska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA