≫ 

Karlovića je Maradona smatrao boljim od sebe: Sahranjen je uz huk navijača, ubica negira krivicu

Dirljiv oproštaj

  • 2
Trinče Karlović Foto: Youtube.com

Argentinski fudbaler hrvatskih korena, Felipe Karlović, preminuo je prošle nedelje od posledica uličnog napada, a osumnjičeni je izjavio da se ne oseća krivim.

Objavljeno je i da će Tomas Felipe Karlović dobiti ulicu u Rosariju, a podsećanja radi, u pitanju je jedan od najboljih igrača u istooriji Argentine i bio je simbol fudbala u trećem po veličini gradu u Argentini, gde je rođen i Leo Mesi.

Brzo je prihvaćena odluka da Trinče, kakav je nadimak Karloviću bio, dobije ulicu u gradu.

Karlović je umro od izliva krvi u mozak pri operacionom zahvatu, dva dana pošto je bez svesti prevezen u bolnicu. Dok se vozio biciklom pored svoje kuće, jedan mladić ga je zaskočio, napao i ukrao bicikl, a od udarca, izgubio je svest i završio u bolnici.

Optužen je neimenovani 32-godišnji napadač, koji se nalazi u pritvoru, argentinski mediji prenose da je negirao krivicu. Zbog karantina, nije ispitan na sudu, već je sve obavljeno video vezom, a navijači ne mogu da se pomire sa ovakvom sudbinom Trinčea.

Stotine navijača se oglušilo o karantin i ispratilo Trinčea u legendu, okupili su se na stadionu i skandirali mu - na travnjak je unet kovčeg prekriven zastavom Sentral Kordobe, sa loptom na vrhu, dok su navijači skandirali.

Zanimljivo je i da je Maradona Trinčea smatrao boljim od sebe, ali Karlović nije želeo da odlazi iz svog grada i kvarta. Najviše je voleo da dva puta gura loptu kroz noge protivniku, ali nema mnogo snimaka, ostala su svedočanstva.

- Danas svet poznaje elitne igrače jer su igrali u poznatim klubovima ili na svetskim prvenstvima, a on je imao te kvalitete. Bio je jedan od najboljih - rekao je Hoze Pekerman, selektor Argentine iz 2006.

Video: Od Pelea i Maradone do Zidana, Mesija i Kristijana: Ovako izgleda Promenada šampiona u Monte Karlu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA