≫ 

Srbi više žele ligu sa Mađarima, Rumunima i Bugarima, nego sa zemljama iz bivše SFRJ

Čitaoci Telegrafa su jasno pokazali da su za ligu sa našim severoistočnim komšijama

  • 2
Regionalna liga, Infografika Ilustracija: Nikola Jovanović

Regionalna liga je neminovnost na ovim prostorima, ne samo sudeći po rečima generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića već i po glasovima ljubitelja fudbala i čitalaca Telegrafa.

To je neminovnost u današnjoj eri fudbala i sporta gde se traži kvalitet. 

Prosto rečeno, Zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnički Niš, Čukarički će mnogo bolje napredovati ako igraju sa rivalima po meri, nego sa ekipama iz Srbije. Primer za to je ABA liga u košarci.

Ali, da se vratimo fudbalu. Iako su svi pomislili, nije u pitanju ona Regionalna liga, za koju se pre nekoliko godina mislilo da je gotova stvar - liga zemalja bivše Jugoslavije, već takmičenje u kom bi Srbija udružila sredstva sa Mađarskom, Rumunijom i Bugarskom.

Čnjenica je da bi ta liga od 16 timova bila i te kako kvalitetna, jer su tu timovi koji su u poslednjih nekoliko godina učesnici neke grupne faze UEFA takmičenja - Zvezda, Partizan, Ludogorec, Kluž, Steaua, Mol Vidi, Ferencvaroš...

Mađarska, Rumunija i Bugarska su područja sa zbirom od oko 50.000.000 stanovnika, postojalo bi interesovanje publike, televizije i sponzora. To bi donosilo prihode od ulaznica, TV prava i sponzora. Računam da bi Srbija, Mađarska, Rumunija i Bugarska davale po četiri predstavnika, bila bi to liga sa jakim TV pravima i prolaznosti za osam ekipa u evropska takmičenja - rekao je Terzić u intervjuu za "Sportski žurnal."

Sa njim se slaže i velika većina čitalaca Telegrafa koji su tokom jučerašnjeg dana glasali u anketi koja je bila u vezi sa osnivanjem ovog takmičenja.

Anketa o regionalno ligi Printskrin: Telegraf

Čak 61 % čitalaca Telegrafa su za to da naši klubovi igraju sa Bugarima, Rumunima i Mađarima, dok je onih za ligu bivše Jugoslavije 28%. Očigledno da su to jugonostalgičari ili ljudi iz mešovitih porodica koji imaju rođake u bivšim zemljama. Ili možda čitaoci iz regiona koji bi voleli da vide Zvezdu u Partizan u svojim gradovima.

Sve u svemu, Srbima bi više prijala liga sa ove tri zemlje nego sa bivšom braćom, što je i logično jer tu ne bi bilo toliko tenzija, kao na utakmicama koje bi se igrale u Zagrebu, Splitu, Zadru...

Zvezda, Partizan, Radnički, Vojvodina i Čukarički su, nema sumnje, timovi koji iz Srbije u prvom redu čekaju ulazak u Regionalnu ligu.

Što se tiče ostalih zemalja, Bugari bi dali Ludogorec, Levski, CSKA i Lokomotivu Plovdiv, mada ne bi trebalo zaboraviti ni Slaviju iz Sofije koja je na 5. mestu.

Kluž i Steaua su "zakucani" što se tiče Rumunije, a društvo bi im pravili Krajova i Astra.

Ako želite možete da glasate i vi..

Tu je i Dinamo Bukurešt kao nekadašnji velikan, ali koji je trenutno u donjem delu tabele. Mađare bi predstavljali pomenuti Ferencvaroš i Mol Vidi, dok su na 3. i 4. mestu Mezokoveš i Puškaš Akademija. Ipak, nikako ne smemo zaboraviti ni Honved.

Video: Superliga se nastavlja 30. maja, igraju se još četiri kola do kraja

(D.S./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica Trajković

    13. maj 2020 | 14:27

    Mislim da je to izvanredna ideja ali treba utanačiti neke bitne detalje.Takođe mislim da je liga sa 20 ekipa iz četri zemlje bolja opcija,više kvalitetnih utakmica.Nisam za opciju regionalne lige sa zemljama bivše Juge jer tu ne bi bilo sporta i fudbala već samo politike i problema.Mnogo bolja,mirnija i sigurnija i finansijski isplativija varijanta je ova druga opcija sa BG,RO i HU.Pozdrav iz Niš

  • Ćupričanin

    13. maj 2020 | 13:31

    Bilo bi zanimljivije bez ujaka i ostalih ako me razumete... Bar u tim zemljama navijaci mogu da putuju i budu sigurni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA