≫ 

Oglasio se "Snajper" iz Kabela posle zabrane ulaska u Superligu: Ispada da sam džabe bacao pare

Novosadaski tim bi danas bio lider Prve lige Srbije da mu nije oduzeto deset bodova zbog nameštanja utakmice sa Smederevom

  • 9
Slobodan Milutinović Snajper (27), vođa navijača FK Vojvodina. Direktor FK Kabel: Slobodan Milutinović; Foto: Privatna arhiva

Pisali smo pre nekoliko dana da je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije doneo odluku da klubovi koji su kažnjeni zbog nameštanja utakmica u Prvoj ligi Srbije - Kabel i Smederevo - neće moći da računaju na plasman u Superligu ni u slučaju proširenja elitnog ranga na 20 klubova koje se najavljuje.

Odbor za hitna pitanja FSS-a je u međuvremenu potvrdio ovu odluku, a klub iz Novog Sada najavljuje da će se žaliti na nju kada za to dođe vreme jer smatra da je oštećen.

Podsetimo, Kabelu je zbog nameštanja utakmice sa Sederevom oduzeto već deset bodova, a da to nije bio slučaj ovaj tim bi bio sada lider na tabeli Prve lige Srbije sa četiri boda više od prvoplasiranog Grafičara.

- Iznenađeni smo ovakvom odlukom, s obzirom na to da smo za greh koji nam se pripisuje već jednom kažnjeni oduzimanjem bodova i novčanom kaznom koju smo na vreme izmirili. Ova nova mera došla je u trenutku kada smo na pragu Superlige, kada imamo samo bod manje u odnosu na konkurente i u poslednja četiri kola daleko najbolji raspored - ističe direktor Kabela Slobodan Milutinović u razgovoru za novosadski Dnevnik.

- Mogli su odmah da nam kažu da izrečena kazna i nije konačna. I pored velikog zaostatka uspeli smo uz odličnu organizaciju, kvalitetan stručni i igrački kadar da se tokom pauze pojačamo istaknemo kandidaturu za plasman u najviši rang. Ispada da smo bespotrebno uložili energiju i novac za dovođenje pojačanja - podvlači pupularni "Snajper".

Prva liga Srbije, FK Kabel, FK Smederevo Detalj sa sporne utakmice u Smederevu; Printskrin: Youtube/Prvaliga Srbija

U Kabelu čekaju zvaničan dopis o donesenim merama, a ne isključuju ni mogućnost žalbe.

- S jedne strane smo šokirani ovakvim razvojem situacije, a sa druge mi smo stručne i igračke kvalitete pokazali na terenu i smatramo da smo u celini najbolji tim u Prvoj ligi, te da nam je mesto u eliti. Verujem da ćemo sve ove navode potvrditi u poslednja četiri kola, u kojima ćemo se kao i do sada makimalno boriti. Odluku moramo da poštujemo, ali ćemo se na nju sigurno žaliti kada za to dođe vreme - poručuju iz Kabela.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    13. maj 2020 | 15:47

    Jadan ti je naš fudbal. Zato smo tu gde jesmo.

  • Realno

    13. maj 2020 | 16:03

    Da smo normalna drzava, trebalo bi da vas izbace u opstinsku ligu

  • 👵🏻

    13. maj 2020 | 16:35

    E a nekad su Gospoda bila Gospoda a sad svakakvi imaju pare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA