Čim me stomak zaboli, pomislim "Bože, sve se vratilo": Potresna ispovest legendarnog napadača o raku

Vijali se dva puta borio protiv raka gušterače, a za britanske medije je otkrio kako je sve to izgledalo

  • 1
Đanluka Vijali Printskrin: Youtube/University Games UK & Paul Lamond Games

Legendarni italijanski napadač Đanluka Vijali dao je svoju potresnu ispovest o tome kako se borio i izborio sa rakom gušterače!

Italijan je dva puta pobedio ovu opaku bolest koja je, ipak, ostavila tragove na njemu, a tokom razgovora za britanski "Tajms" otkrio je kroz šta je prolazio i on i njegova porodica.

Priznao je da je nosio debele džempere dok je radio na jednoj televiziji kako mu ne bi postavljali pitanja o kilaži, kao i da mu je najveći strah da se bolest ponovo ne vrati.

- Fizički se dobro osećam, mislim da sam povratio i muskulaturu. Radim svaki drugi dan sa svojom ženom, ali i dalje sam veoma uplašen. Dugo će trebati da se oslobodite osećaja da, kada vas nešto malo zaboli u stomaku, pomislite "Bože, sve se vratilo." A nikad se ne zna, potrebno je da prođe nekoliko godina bez problema.

Vijali je u braku sa Engleskinjom Ketrin i zajedno imaju dve tinejdžerke, a Italijan je priznao da mu je upravo porodica vraćala osmeh na lice tokom dve godine mučnine.

- Izgubio sam bradu, kosu i obrve nakon hemoterapije. Ćerke su mi crtale obrve, a žena savetovala koja šminka je najbolja. Dosta smo se smejali. Moraš da se smeješ - rekao je Vijali koji je dodao da je bežao u kupatilo i plakao kako ga žena i ćerke ne bi videli.

Gianluca Vialli Vijali u dresu Čelsija Foto: OWEN HUMPHREYS / AFP / Profimedia

Italijan je za celo to vreme video i neku "filozofsku" stranu života.

- Niko ne želi da mus e to desi, ali kada se već desi onda morate na to da gledate kao na priliku da malo upoznate sebe. Okrenuo sam se meditaciji. Nikada ranije je nisam praktikovao, a trebalo je. I kao igrač i kao menadžer - jasan je VIjali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA