Čak 6 klubova ispada iz lige sledeće sezone: IZ FSS najavili da se SL brzo vraća na 16 ekipa

Borba za opstanak u sezoni 2020/21 biće i te kako zanimljiva

  • 5
Zasedanje Izvršnog odbora Fudbalskog saveza, Foto: FSS

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović gostovao je u petak ujutru u Jutarnjem programu RTS-a gde je govorio o trenutnoj fudbalskoj situaciji u našoj zemlji.

To se, pre svega, najviše odnosi na proširenje lige na 20 klubova koje Izvršni odbor FSS tek treba da usvoji.

- Klubovi su pretrpeli najviše štete tokom ove pandemije i jako je važno čuti njihov glas. Oni su doneli odluku da se lige prošire i da nema ispadanja - rekao je Šurbatović i dodao:

- Ukoliko IO FSS prihvati ovaj predolg, došlo bi do koreckije formata takmičenja. Igrao bi se klasičan dvokružni sistem, bez plej-ofa i plej-auta. Imali bismo sličan broj kola i utakmica. Ono što je posebno važno jeste činjenica da se ovo odnosi samo na sledeću sezonu i da bi se već od 2021/22 vratili na stari format od 16 timova koji je primeren našim uslovima.

Pričao je Šurbatović i o "španskom modelu" kupovine mesta u ligi koji je nedavno izazvao veliku pažnju

- Dosta se pričalo ovih dana o toj temi. Mi smo praktično primenili jednu meru iz evropske prakse kako bi rešili jednu negativnu pojavu koju smo imali u prošlosti, pre svega u nižim takmičenjima. Cilj ove mere je da se spreči odustajanje klubova od takmičenja. To se najčešće dešava pred sam početak, te je teško i reagovati. Cilj je i da se spreči nelegalno trgovanje takmičarskim statusom.

Šurbatović je još jednom ponovio da publike neće biti na početku Superlige 30. maja, kao i da bi baraž Lige nacije trebalo da se igra ili u oktobru ili novembru, a ne u septembru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BL

    15. maj 2020 | 13:09

    Smanjite broj klubova na 10 i uvedite tri kruga. 30 utakmica sa vise kvalitetnijih meceva. Realno u Srbiji nema vise od 7-8 kvalitetnih klubova , zato i ne mozemo igrati u Evropi protiv jacih ekipa.

  • Laki

    15. maj 2020 | 13:34

    Super liga sa 10 klubova, i dve druge lige istok-zapad

  • Mio

    15. maj 2020 | 15:25

    Ukinite fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA