"Uzmi Zvezdu, ali nemoj da misliš da neće da te pljuju posle mesec dana, iako si ti Stanković"

Siniša Mihajlović objasnio svoje viđenje srpskog mentaliteta da ne cene svoje

  • 9
Dejan Stanković, Siniša Mihajlović Foto: Instagram.com/dejanstankovic

Siniša Mihajlović bio je selektor Srbije i dobro zna kakav mentalitet ima naš narod. Iako je imao soldine rezultate otišao je sa mesta selektora dve godine ranije zbog raznih pritisaka, nipodaštavanja i sličnih stvari. Mediji su ga bukvalno rastrgli zato više i ne daje izjave za srpske medije.

On je ispričao da je izvukao pouku koju je preneo i Dejanu Stankoviću.

- Kad me Deki zvao da bude trener Zvezde, ja mu kažem "Okej, ako to želiš nije loše da kreneš od Zvezde, ali moraš da znaš u šta ideš".

- Ja sam bio selektor reprezentacije, a u svim drugim zemljama to je maltene najvažnija funkcija posle predsednika države, sem kod nas.

- Naš narod je takav. Ja sam u Italiji cenjeniji nego u Srbiji. Kod nas te vide jednom u 4 meseca, kažu kakav je ovo car, majstor, a kad gledaju svaki dan, posle mesec dana pričaju, "Pa on je kurton, nema pojma"

Dejan Stanković i Federiko Panonćini Foto: crvenazvezdafk

- Rekao sam Dekiju nemoj da misliš da neće da te pljuju kad te vide posle mesec dana, bez obzira što si ti Stanković, ili ja Mihajlović.

- Kad neko dođe da proba da napravi nešto novo da uvede neki evropski mentalitet, drugačiji sistem, ima njih koji su za to, ali i mnogo koji su protiv toga, i kao da im je drago kad ti ne ide  - kaže Mihajlović i dodaje:

- Nisam gledao Zvezdu, ali se čujem se redovno sa Dekijem, dajem mu neke savete. Vidim da se nervira mnogo na utakmici, on još gleda sve kao igrač, ali to je normalno, ja sam isto tako gledao, a posle stekneš mirnoću.

Ja sam jedini imao hrabrost da promenim i kasnije smo dobro igrali kvalifikacije.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIJA

    16. maj 2020 | 07:15

    To je tacno,al nas narod od trenera,inzinjera, advokata,doktora på do naj obicnijeg coveka kad radi u inostranstvo radi lepo, kulturno po zakonu sve da od sebe a kad rade u srbiju kao da im covek ubrizga vakcinu pa pocnu da lazu mazu ne rade nista prevaranti korumirani i td, a ovi sto nisu bili nikad u inostranstvo oni i ne znaju jadni sta je postenje jel celi zivot zive u lazima.

  • Muki

    16. maj 2020 | 05:39

    Miho upravu si 100%

  • Dragan

    16. maj 2020 | 02:43

    Ma Deki zna znanje ne sekiramo se mi. Kakve igrace imas takve utakmice igras.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA