≫ 

Sjajan početak Bundeslige: Borusija pregazila Šalke u derbiju Rura, Grujić slavi ubedljiv trijumf

Dortmund dominirao i nastavio korak za Bajernom * Herta slavila sa 3:0 u Hofenhajmu

  • 5
FK Borusija Dortmund Foto: AP/Tanjug

Bundesliga je i zvanično nastavljena mečevima 26. kola, odnosno prvim mečevima koji su odigrani posle pandemije korona virusa! Derbi Rura između Borusije iz Dortmunda i Šalkea je bio prava poslastica i poklon za "novi početak" i u potpunosti je opravdao očekivanja 4:0 (2:0)!

Barem što se tiče Milonera koji kao da nisu ni pauzirali više od dva meseca! Pregazili su rivala u poslednjih 15 minuta prvog dela i uvodnih 15 drugog dela, a Erling Halad i Julijan Brant su pokazali da bi mogli da predstavljaju strašan tandem u budućnosti.

U ovom meču im je pomogao i Torgan Azar koji je, na kraju, zabeležio gol i asistenciju, kao i dvostruki strelac Gerero koji je, "ni kriv ni dužan", tresao mrežu Šuberta.

Haland je prvi "probio led" u 29. minutu, da bi Gerero pogađao u 45. i 63. minutu. Uzmeđu njegova dva gola Azar je u 48. praktično rešio pitanje pobednika.

Brant nije bio strelac, ali jeste asistent Gereru i Azaru, dok je i kod prvog gola petom ostavio samog Belgijanca, a ovaj na tacni servirao lotpu Halandu.

Što se tiče Norvežanina, osim tog prvog gola sjajno je asistirao Gereru kod četvrtog. A odlično se izborio za loptu na sredini terena i povukao je kontru u tom 48. minutu. Činjenica je da je i te kako bio raspoložen za igru.

Borusija je igrala bez povređenih Rojsa, Čana i Vicela, dok je i Sančo dobio priliku u poslednjih 15 minuta. S druge strane, Matija Nastasić je igrao 90 minuta. Nije imao grešaka uprkos visokom porazu, a uspeo je nekoliko puta i da zaustavi Halanda.

Herta je pomalo i neočekivano visoko slavila na gostovanju Hofenhajmu, a pitanje pobednika rešeno je za 120 sekundi.

Najpre je Akpoguma u 58. postigao autogol, kada je skrenuo jednu loptu u svoju mrežu, da bi Vedad Ibišević u 60. povisio na 2:0.

Konačan rezultat postigao je Kunja u 74. minutu, a vredi pomenuti da je svih 90 minuta za goste igrao srpski vezista Marko Grujić koji je zabeležio žuti karton.

Lajpcig se izvukao poraza u 93. minutu zahvaljujući VAR tehnologiji koja je poništila gol Kohu, ali pretpostavljamo da je Frajburgu i bod dovoljan bio ovde - 1:1!

Gulde je u 34. minutu doveo goste u vođstvo, da bi Poulsen u 77. postavio konačan rezultat.

Volfsburg je upisao značajan trijumf protiv Augzburga u gostima rezultatom 2:1!

Gosti su poveli preko Stefena, da bi Jedvaj izjednačio u 54. minutu. Augzburg je potom u 77. zatresao mrežu, ali je gol poništen posle VAR-a, da bi Ginček u nadoknadi vremena doneo sva tri boda Vukovima.

Rezultati:

Borusija Dortmund - Šalke 4:0

(Haland 29, Gerero 45, 63 Azar 48)

Augzburg - Volsfburg 1:2

(Jedvaj 54 - Stefen 44, Ginček 90+1)

Fortuna - Paderborn 0:0

Hofenhajm - Herta 0:3

(Akpoguma 58 ag, Ibišević 60, Kunja 74)

Lajpcig - Frajburg 1:1

(Poulsen 77 - Gulde 34)

Ajntraht - Menhengladbah 18.30

Nedelja:

Keln - Majnc 15.30

Union Berlin - Bajern Minhen 18.00

Ponedeljak:

Verder Bremen - Leverkuzen 20.30

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA