Deki mi triput oštro ukliza i mi se pobijemo: O ovoj tuči sa Evropskog se ćutalo pune dve decenije

Dvojica mirnih momaka, tada su napravila problem

  • 0
dejan stankovic Foto: Telegraf

Pre dvadeset godina naša zemlja je pod imenom Jugoslavija igrala poslednje veliko takmičenje na evropskom kontinentu.

Srednje generacije još nisu zaboravile katastrofu protiv Holandije ili onu utakmicu sa Španijom sa Evropskog prvenstva 2000, a Jovan Stanković, jedan od reprezentativaca te generacije nije zaboravio ni anegdotu sa Dejanom Stankovićem.

Jovan je novinaru Nebojši Petroviću opisao sukob koji je imao sa današnjim trenerom Crvene zvezde, a do koga je došlo na treningu.

- Ima jedna anegdota sa Dekijem Stankovićem, koju nikome nisam pričao. Tokom Evropskog prvenstva 2000, dogodio se mali incident na treningu. Vujke (Vujadin Boškov, selektor) je startere poslao na tuširanje, a mi sa klupe smo ostali da se malo preznojimo u igri na dva gola. I sada... tu je bilo mnogo nervoze, neki umorni, neki ljuti što nisu igrali - počinje priču Jovan Stankovič

Pošto su strasti već bile uzavrele, tada mladi prvotimac Lacija bio je preoštar u jednom duelu sa Jovanom Stankovićem.

- Uglavnom, zakuva se na treningu, Deki mi ukliza oštro… Jednom, drugi put, treći… I mi se pobijemo. Pazi, on i ja klinču, da ne poveruješ - kaže Jovan.

On je tokom karijere igrao za Crvenu zvezdu, Majorku, Marsej i Atletiko Madrid, a bio je i u niškom Radničkom, beogradskom i pirotskom Radničkom početkom devedesetih, da bi karijeru 2005. završio u Ljeidi.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Jovan Stankovic za @nebojsa_petrovic_10 : "Ima jedna anegdota sa Dekijem Stankovicem, koju nikome nisam pričao. Tokom Evropskog prvenstva 2000, dogodio se mali incident na treningu. Posle utakmice sa Norveškom, Vujke je startere poslao na tuširanje, a mi sa klupe smo ostali da se malo preznojimo u igri na dva gola. I sada… tu je bilo mnogo nervoze… neki umorni, neki ljuti što nisu igrali… uglavnom, zakuva se na treningu, Deki mi ukliza oštro… jednom, drugi put, treći… i mi se pobijemo. Pazi, on i ja klinču, da ne poveruješ. Obojica mirni, disciplinovani… U tren oka, svi su skočili da nas razdvoje. Nikada to nije izašlo u medije, jer smo imali zaista odličnu atmosferu u ekipi. Dešava se, u žaru borbe, oni koji su igrali fudbal znaju da su takve stvari normalna pojava. Deki i ja smo super drugari. On je zahvaljujući svom karakteru i jakoj ličnosti, postao ikona srpskog i italijanskog fudbala. Mislim da je u pravom trenutku seo na klupu Crvene zvezde. Tako su počeli Luis Enrike, Gvardiola... čak i Zidan sa kojim sam zajedno polagao za profi licencu. Dekiju želim da mu trenerska karijera ide uzlaznom putanjom, kao Mihina“.

Објава коју дели Nebojša Petrović (@nebojsa_petrovic_10) дана

- Obojica mirni, disciplinovani... U tren oka, svi su skočili da nas razdvoje. Nikada to nije izašlo u medije, jer smo imali zaista odličnu atmosferu u ekipi. Dešava se, u žaru borbe, oni koji su igrali fudbal znaju da su takve stvari normalna pojava. Deki i ja smo super drugari. On je zahvaljujući svom karakteru i jakoj ličnosti, postao ikona srpskog i italijanskog fudbala - kaže Stanković.

Dvadeset godina posle tog događaja, Jovan se osvrnuo na potez legende Intera da dođe u Zvezdu kao trener. I kaže da je Deki napravio pravi potez jer su na sličan način počinjali brojni veliki treneri.

- Mislim da je u pravom trenutku seo na klupu Crvene zvezde. Tako su počeli Luis Enrike, Gvardiola... čak i Zidan sa kojim sam zajedno polagao za profi licencu. Dekiju želim da mu trenerska karijera ide uzlaznom putanjom, kao Mihina - rekao je Jovan Stanković.

Video: Đuričić: Najbitnije je da se liga nastavi, želimo da usrećimo ljude, voleo bih da Lacio bude šampion

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA