≫ 

Bolujem od manične depresije, uništila mi je karijeru: Bivši napadač Liverpula i Velsa otvorio dušu

Krejg Belami otkrio svoju mračnu tajnu

  • 1
Craig Bellamy, Kreg Belami Krejg Belami; Foto: Profimedia/Virginie Lefour/Zuma Press

Proslavljeni napadač Liverpula Krejg Belami (40) otkrio je da pati od manične depresije.

Bivši reprezentativac Velsa kaže da je tri godine uzimao lekove, a da su mu povrede samo pogoršale stanje.

- U poslednje tri ili četiri godine patim od depresije i manične depresije. Ne mogu da pobegnem od toga - otkrio je Belami u intervjuu za Skaj Sports.

- Lečim se pune tri godine, a ovo je prvi put da javno govorim o svemu. Imao sam neverovatne uspone i padove, a povrede mi nisu pomagale. Bilo ih je teško podneti, osećao sam se izmučeno. To nije bilo ono što sam očekivao od fudbalske karijere, nisam mogao da trčim od bolova - ispričao je Belami.

Velašnin, koji je 78 puta nastupao za nacionalni tim i predstavljao Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, odigrao je blizu 300 premijerligaških utakmica i postigao 81 gol.

Govoreći u Nedelji borbe protiv mentalnih bolesti, Belami je otkrio da je depresija bila glavna odlika njegove karijere.

- Bilo mi je sve gore i gore tokom karijere, s emotivne strane. Došao bih kući i ni sa kim ne bih progovorio po tri dana. Imao sam ženu, malu decu, ali nisam pričao ni sa kim. Zaključao bih se u neku od soba u kući i sam provodio dane. To je bio jedini način da se izborim s depresijom.

- Mnogi fudbaleri iz moje generacije imaju isti problem, bore se sa istim neprijateljem. Nisam nikada pričao o tome, mislim da se to ne tiče nikoga. Malo je ljudi znalo za probleme koje imam, moj privatni život je ostao privatan za mene. Uvek sam uspevao da držim privatni život podalje od fudbala - rekao je Belami.

Craig Bellamy Foto: Profimedia/GLYN KIRK/AFP

Najružniji period u njegovoj karijeri desio se kada je imao 23 godine i nastupao za Njukasl. Belami je tada zadobio povrede oba kolena i razmišljao o prekidu karijere jer mu je propao i transfer u Mančester junajted.

- Borio sam se sa tenditisom u oba kolena i mislio sam da je to kraj karijere za mene. Njukasl je mnogo uložio u mene i osećao sam da ne mogu da mu uzvratim. Sećam se da me je Junajted želeo tog leta, ali sam znao da ne mogu da pređem na Old Trafrod. Bio sam svestan da ne mogu da se borim za mesto u timu sa igračima koji su tada igrali. Laknulo mi je tek posle operacije - zaključio je Belami.

Velšanin trenutno radi u belgijskom velikanu Anderlehtu kao trener tima do 21 godine i kaže da mu to iskustvo pomaže u borbi s bolešću.

Depresija je veliki neprijatelj fudbalera, a upravo je ona bila uzrok tragedije velške legende Gerija Spida, koji se u novembru 2011. obesio u svom domu u Češajru u 42. godini.

Video: Šarliz Teron godinama se bori protiv depresije, a evo kako je otkrila bolest

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatko

    18. maj 2020 | 17:50

    Dok se imalo love onda se vukle linije i alkohol se točio, a sad...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA