≫ 

Nikad kraći odmor za fudbalere Partizana: Ovo je kompletan plan letnjih priprema crno-belih

Puleni Sava Miloševića će se spremati za Evropu u dve faze

  • 15
FK Partizan fudbaleri Trening Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Neće fudbaleri Partizana ovoga leta definitivno napuštati Srbiju tokom pripremne faze, već će plan za evropske kvalifikacije, kako smo i najavili početkom meseca, kovati na Zlatiboru. Crno-beli su odlučili da ne rizikuju zbog celokupne zdravstvene situacije, pa će rad na srpskoj planinskoj lepotici biti koncipiran u dve faze.

Prvi deo klub iz Humske će odraditi od 1. do 8. jula, posle čega će uslediti četvorodnevna pauza za predah, a potom se ekipa ponovo vraća na Zlatibor, gde će biti odrađena i završna faza rada od 12. do 20. jula.

To praktično znači da će Partizan, ako se projektovano plasira u finale Kupa Srbije, koje se igra 24. juna, odmarati samo sedam dana po okončanju aktuelne sezone, posle čega će igrači biti obavezni da se pojave na prozivci za početak novog ciklusa.

Još uvek nije poznato kako će crno-beli rešiti problem protivnika na prijatlejskim utakmicama tokom priprema, jer većina klubova iz okruženja verovatno razmišlja na sličan način i teško da će napuštati zemlju, kako se ne bi izlagali zdravstvenom riziku.

Takođe, nije još definitivno odlučeno ni da će internacionalci iz redova kluba iz Humske dobiti dozvolu da napuštaju Srbiju tokom kratkog odmora, jer bi zbog zdravstvenih protokola (obaveznih karantina), ali i rizika od korona virusa, koji definitivno još postoji, mogli da ugroze celu grupu.

Sa druge strane, Zlatibor ima sve neophodne uslove za pripreme Partizana, koji je minulih nekoliko godina bio čest gost na pomenutoj planini uglavnom tokom prve faze rada, dok se uigravanje na takmičarskim mečevima sprovodilo na drugim destinacijama.

Video: Partizan odradio prvi trening posle pauze zbog korone: U grupama, na distanci, bez lopte i duela

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ♦️⭐⭐

    18. maj 2020 | 19:07

    Napred Partizan.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    18. maj 2020 | 19:42

    Они на одмору од почетка првенства. Табела каже тако...

  • Hufer

    18. maj 2020 | 19:49

    Šta će im pauza posle sezone? Ne samo njima, nego svima.. Pa imali su sad 2 meseca pauze..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA