≫ 

Haverc pokazao zašto vredi preko 100 miliona, Bajer pokerom gurnuo Verder ka Cvajti posle 40 godina

Farmaceuti dobili i najmlađeg debitanta u istoriji kluba

  • 0
FK Bajern Borusia, FC Bayer Leverkusen VS Borussia Dortmund Zadovoljni: Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena; Foto: Tanjug/AP

Nastavak Bundeslige doneo je agoniju Verdera i novi poraz od strane razgoropađenog Bajera iz Leverkuzena koji nije imao milosti na praznom Vezer štadionu. Na krilima fantastičnog napadača Kaija Haverca, Farmaceuti su pokidali Zelene sa 4:1 i približili ih prvom ispadanju u Cvajtu posle 40 godina.

Verder je trenutno bundesligaš sa najdužim stažom, ali teško da će to i ostati na kraju sezone jer se ne vidi svetlo na kraju tunela za tim Florijana Kofelda.

Večeras su malo toga konkretnog uradili, a jedini trzaj bio je izjednačujući gol češkog fudbalera Teodora Gebrea Selasija. On je posle samo dva minuta anulirao vođstvo koje je gostima doneo Haverc u 28. minutu, ali Verderova trošna odbrana nije dugo izdržala.

To je tim koji užasno brani prekide, što su pokazali i u 33. minutu kada je Demirbaj majstorski centrirao, a Haverc novim pogotkom glavom doneo svom timu prednost od 2:1.

Kako je mladi Nemac igrao večeras nije ni čudo što ga žele najbogatiji klubovi na svetu, a golovi koje je postigao samo će uvećati cenu od 100 miliona evra koliko Bajer traži u startu za svog senzacionalnog tinjedžera.

Bajer je dominirao u drugom poluvremenu i nije dozvolio Verderu da pređe polovinu terena. Osnovna snaga tima Petera Boša - brzina - došla je do izražaja u 61. minutu kada je Mičel Vajzer posle kontre povisio na 3:1.

Konačan rezultat postavio je odlični Kerem Demirbaj u 78. minutu posle još jedne greške odbrane Verdera u kojoj se nije proslavio ni srpski reprezentativac Miloš Veljković.

Bajer je ovim trijumfom uhvatio priključak u borbi za četvrto mesto i Ligu šampiona, ali i "nabildovao" smopouzdanje uoči velikog derbija koji ga u subotu popodne očekuje protiv Borusije iz Menhengladbaha. To bi trebalo da bude top meč.

Verder ostaje 17. na tabeli sa malim šansama da se domogne 15. pozicije i opstanka bez obzira što ima meč manje u odnosu na ostale rivale. Kako sada stvari stoje, baraž bi im bio puna kapa.

U redovima Bajera iz Leverkuzena večeras je debitovao i supertalentovani Florijan Firc koji je zimus stigao iz Kelna. Sa 17 godina i 15 dana on je ujedno i najmlađi debitant u dresu Leverkuzena u istoriji Bundeslige i još jedan dokaz da se Nemci ne libe da puste klince u vatru.

Bundesliga, 26. kolo

Subota

Fortuna - Paderborn 0:0

Borusija D. - Šalke 4:0

(Haland 29, Gerero 45, 62, azar 48)

Lajpcig - Frajburg 1:1

(Puolsen 77 - guide 34)

Hofenhajm - Herta 0:3

(Akpoguma 59ag, Ibišević 60, Kunja 74)

Augzburg - Volfsburg 1:1

(Jedvaj 54 - Stefen 43)

Ajntraht - Borusija M. 1:3

(Silva 81 - Plea 1, Turam 7, Bensebajini 72)

Nedelja

Keln - Majnc 2:2

(Ut 6.p, Kajnc 53 - Avonji 61, Kunde 72)

Union Berlin - Bajern 0:2

(Levandovski 40. penal, Pavar 80)

Ponedeljak

Verder - Bajer 1:4

(Gebre Selasije 30 - Haverc 28, 33, Vajzer 61, Demirbaj 78)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Snimci za istoriju: Bundesliga se vratila, a evo kako se sada igra fudbal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA