≫ 

Određeni datumi: Evo kada ćemo znati konačnu odluku o izbacivanju Mančester Sitija iz Lige šampiona

Oglasio se i predsednik UEFA Aleksander Čeferin

  • 0
Rahem Sterling Mančester Siti Nestrpljivo iščekuje odluku iz Lozane: Rahim Sterling; Foto: AP/Tanjug

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) saopštio je da će odluku o žalbi Mančester Sitija na dvogodišnju zabranu nastupa u evropskim klupskim takmičenjima raspravljati u terminu od 8. do 10. juna.

Podsetimo, UEFA je zabranila je Građanima nastup u klupskim takmičenjima pod njenom ingerencijom u naredne dve godine, uz novčanu kaznu od čak 30 miliona evra, nakon sto je utvrđeno da je aktuelni šampion Engleske prekršio odredbe finansijskog fer-pleja u periodu od 2012. do 2016. godine.

U Sitiju su odmah negirali krivicu i najavili da će se žaliti najvišim instancama s namerom da zaštite svoje interese. U tu svrhu bogati vlasnici iz Emirata angažovali su najpoznatije svetske pravnike i eksperte s obzirom na to da se radi o investiciji od nekoliko milijardi evra koja je ugrožena.

O postupku protiv Mančester Sitija danas je u intervjuu za Gardijan govorio i predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

- Pazite, odluka je donesena i sada je sve na Sudu za sportsku arbitražu koji će dati poslednju reč. To je apsolutno sve što mogu da kažem u ovom trenutku i to iz dva razloga. Prvo, odluku je donelo nezavisno telo, a ne ja, i drugo, zaista nemam pojma o čemu se radi u procesu protiv Mančester Sitija. Ne volim da pričam o nečemu što ne poznajem. Previše ljudi se oglašava po ovom pitanju, a da niko nema pojma o čemu se zapravo radi - rekao je Čeferin.

On je priznao i da je bilo razgovora o daljem sprovođenju finasijskog fer-pleja i uvođenju "poreza na luksuz" onim klubovima koji mnogo troše, ali je ta priča potpuno zaustavljena usled pandemije korona virusa.

Dakle, navijači Građana će početkom juna saznati konačnu sudbinu. Ukoliko odluka ostane na snazi biće to verovatno kraj Mančester Sitija kakav smo poznavali...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA