Rusi i dalje skandalozno "buše" Marka Nikolića: Najgluplja odluka ikada, iza njega stoji moćan agent

Mediji u Rusiji nastavljaju da vode kampanju protiv novog trenera Lokomotive iz Moskve

  • 25
154 derbi, FK Crvena zvezda - FK Partizan, Marko Nikolić Foto: Marko Todorović

Mediji u Rusiji nastavljaju da "buše" Marka Nikolića, koji je zvanično postavljen za novog trenera Lokomotive iz Moskve 14. maja. I pre nego što je uopšte i zvanično objavljeno da će biti novi trener ruskog velikana, vodila se velika kampanja protiv srpskog trenera, a ona se nastavlja i dalje.

Tako sada Marka Nikolića predstavljaju kao čoveka koga su doveli agenti. Ruski mediji se sada utrkuju da dokažu da je Lokomotiva pogrešila, a u tekstovima imaju i skandalozne rečenice.

- Lokomotiva je 14. maja donela jednu od najglupljih odluka u istoriji ruskog fudbala - počinje tekst u jednom od ruskih medija koji su se potrudili da "nagaze" Nikolića maksimalno.

Klub je najavio raskid sa trenerom Jurijem Sjominom, kojem ističe ugovor 31. maja, a odmah sledećeg će ga zameniti bivši trener Partizana, koji je najavljen kao mladi taktičar koji je spreman da radi i sa manjim budžetom i da stvara ozbiljne rezultate i da stvara mlade igrače.

Međutim, Rusi se trude da pobiju i ovu argumentaciju, a na udaru je i srpski agent Dejan Joksimović, za koga tvrde da je glavni "krivac" za dolazak Nikolića u Lokomotivi.

Dejan Joksimović Dejan Joksimović, bivši srpski fudbaler koji je danas moćan agent; Foto: MN Press

- Kako je Nikolić završio u Lokomotivi? Odgovor je jednostavan. Iza ovog trenera stoji najuticajniji srpski agent Dejan Joksimovič, koji je doveo Miloša Krasića u CSKA i bio upleten u mnogim velikim transferima igrača sa Balkana. On je prvi nahvalio Nikolića lakovernom Kiknadzeu, zatim pokrenuo Nikolićevu PR kampanju u ruskim medijima - navode Rusi, iako je utisak da je situacija bila obrnuta i da je bilo više tekstova koji su upereni protiv Nikolića, pa se javio nedavno čak i ruski političar koji je isprozivao srpskog trenera. Prethodno ga je prozivao i bivši trener Spartaka iz Subotice, Andrej Černišov.

Takođe, kao vezu Joksimovića i Nikolića, Rusi najavljuju i transfer Milana Badelja, Hrvata koga zastupa srpski agent, koji je među najplaćenijim igračima Lacija, a koji je navodno jedna od želja Nikolića u Lokomotivi. Sarkastično se u tekstu pitaju da li je to baš slučajnost.

Ističu da Nikolić i u šampionskoj generaciji Partizana u sezoni 2016/17 nije forsirao mlade igrače, osim Nikole Milenkovića, koji je kasnije prodat u Fiorentinu.

- Ako pogledate roster Partizana u sezoni 2016/17, ispada da pored 18-godišnjeg Nikole Milenkovića niko nije igrao konstantno od mlađih igrača. A da biste videli veštine defanzivca za koga su zainteresovani klubovi Serije A ne treba da budete vrhunski trener - cinično zaključuje ruski novinar.

Takođe, ističu da je Nikolić otpušten u Videotonu i napominju da je mađarska liga u nižem rangu od Beloruske i to ironično naglašavaju kao sjajnu preporuku za posao u Lokomotivi.

Nema sumnje, Nikolića čeka paklen posao u Lokomotivi. Dolazi na užarenu klupu, ima mnogo moćnih neprijatelja koji žele što pre da mu vide leđa, ni navijači nisu blagonakloni kada je njegov dolazak u pitanju. Svaki njegov potez biće posmatran kroz posebnu lupu, a jedina šansa je da svojim radom razuveri sve.

Neće mu biti lako, ali nije mu bilo lako ni u Partizanu, gde je uvek veliki pritisak, pa je na kraju otišao iz kluba kao heroj uz osvojenu duplu krunu i titulu koja je već bila viđena u vitrinama Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džek

    20. maj 2020 | 15:01

    Što ne angažuju lažnog grofa Božovića. Možda im je on bolja opcija. Ni namešteno nije mogao da osvoji

  • Aleksandar

    20. maj 2020 | 14:39

    Ovi stvarno misle da su veliki klub.

  • Zox

    20. maj 2020 | 15:20

    U pravu su Rusi,ovaj Nikolic je isto kao I Dulo,samo u patlidzanu mogu nesto osvojiti,naravno zato sto im je namesteno,bilo gde drugo su dobijali otkaze,toliko o niima,ovaj ce ispasti iz lige sa Lokomotivom,kad u Madjarskoj ne moze da vodi klub,sve je jasno... 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA