Trojica Srba i Savićević u idealnoj postavi Serije A igrača iz Istočne Evrope

Ukupno šestorica iz bivše Jugoslavije

  • 17
Klaus Augentaler Savićević u dresu Zvezde Foto: MN Press

Trojica srpskih fudbalera izabrani su u idealan tim Serije A igrača iz Istočne Evrope, a koji je načinio portal "Football Italia."

U pitanju su Siniša Mihajlović, Dejan Stanković i Vladimir Jugović, dok im "društvo" pravi i Dejan Savićević. Pored pomenutih fudbalera,. iz bivše Jugoslavije tu su još Samir Handanović (Slovenija) i Zvonimir Boban (Hrvatska).

Formacija koju su izabrali jeste 3-4-2-1! Mihajlović je u odbrani sa Kristijanom Kivuom iz Rumunije i Kahom Kaladzeom iz Gruzije, dok je pomenuti Handanović na golu.

Boban, Jugović, Stanković i Pavel Nedved čine vezni red, Savićević i Zbinjev Bonjek su ispred usamljenog Andreja Ševčenka.

Podsetimo, Savićević je šest godina igrao u Milanu, Jugović je nosio dresove Sampdorije, Juventusa, Lacija i Intera, Mihajlović je igrao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, dok je Stanković branio bioje Lacija i Intera.

U nastavku pogledajte i grafički prikaz postave:

Serija A Printskrin: buildlineup.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    20. maj 2020 | 14:54

    Ни један из пртзна. Ето колико је "велики" тај клубић, и какве је "виртуозе" имао...

  • Činjenice

    20. maj 2020 | 15:41

    Nekome su legende kluba Rajko Mitić, Dragan Džajić, Dragan Stojković-Piksi, a nekome Franja Tudjman, Fadilj Vokri, Stjepan Bobek i Dževad Prekazi.

  • Косингас

    20. maj 2020 | 16:59

    И Дејо је Србин. Само је преко ноћи постао Монтенегрин. Дао му Мило апанажу и моћ, а он мученик заборавио како је србовао у Југи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA