≫ 

Bivši španski sudija tvrdi: Devedeset posto arbitara u Primeri navija za Real, deset za Barselonu

Da li je ova činjenica imala uticaja na rezultate madridskog kluba, to je pitanje

  • 2
FK Real Madrid Foto: AP/Tanjug

Bivši fudbalski sudija Eduardo Ituralde Gonzales tvrdi da 90 posto arbitara koji dele pravdu u Primeri navijaju za Real Madrid, prenose mediji.

Ituralde, Baskijac, veliki fan Atletik Bilbaoa, bio je jedan od najuticajnijih sudija u svoje vreme u španskom fudbalu, sa 291 utakmicom "u nogama", pa je vrlo dobro upoznat sa navijačkim opredeljenjem svojih kolega.

- Devedeset posto prema deset posto - procenjuje Ituralde odnos sudija koji navijaju za Real i one koji podržavaju Barselonu, prenose španski mediji.

To, kako kaže Ituralde, ne znači da sude u korist jednih ili drugih.

- Ja sam srećan što dolazim iz Bilbaoa gde većina ljudi navija za Atletik, ali ostali uglavnom podržavaju ili Real ili Barselonu jer su to timovi koji najčešće pobeđuju. Većina od tog broja sudija su fanovi Reala, ali to ne znači da su neprofesionalni kada sude utakmice tih klubova.

Mediji u Španiji podsetili su i na Ituraldeovu izjavu od pre nekoliko godina, koja se takođe odnosi na navijačku pripadnost sudija.

- Sudije nisu pale s Marsa, one su to postale zato što vole fudbal, a normalno je da svako ko voli fudbal i navija za neki klub.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA