Nova "onlajn" prevara u vreme pandemije: Klađenje na "fantomske" mečeve, u Brazilu pokrenuta istraga

Na jedan meč u Brazilu, za koji se ne zna da li je uopšte i odigran, a bio je u ponudi, kladionice primile ukupno 1.5 miliona evra

  • 0
online klađenje, kladionica, fudbal, mobilni mobilna aplikacija Foto: Shutterstock

Brazilske vlasti pokrenule su istragu povodom utakmice koja možda nije ni odigrana?!

Tako glasi vest koja nam stiže iz najprostranije južnoameričke države gde je 25. marta navodno igran duel između Andrausa iz Kampo Larga, Parana, i Gremija Serana iz Paraibe, koji je privukao pažnju zbog činjenice da je na taj meč, kroz kladionice, uplaćeno 1.5 miliona evra!

Utakmica je odigrana kada je u Brazilu već bilo proglašeno vanredno stanje, međutim sada postoje sumnje da li je samog meča uopšte i bilo, pošto ne postoji nikakav pisani trag poput protokola i zapisnika, prenose strani mediji.

Izjave su dali i advokati oba kluba koji tvrde da se utakmica odigrala, ali nije bila zvanična već je to pre bio test duel na koji je mogla da se uplati opklada kod 200 bukmejkera.

Zastupnik Andrausa Marlus Daledon je izjavio da je utakmica odigrana, doduše nema nijedan dokaz za to. On kaže da je meč organizovao Andraus kako bi skautirao igrače iz Serana, dok advokat rivalskog kluba Lukas Bazera, u izjavi za britanski San, takođe kaže da je duel odiran, s tim da je gostujući tim nastupio sa igračima "koji nisu njihovi".

Kako je fudbal zaustavljen širom sveta, bilo je više mečeva koji su ponuđeni na on-lajn kladionicama, međutim nije jasno da li su se zaista igrali i ako jesu, ko je igrao.

Slične aktivnosti su zabeležene u Ukrajini i Rusiji gde je takođe bilo sumnji u nameštanje utakmica koje se nisu ni igrale, ali su bile u ponudi, a igrači dobijali podatke kao da se one igraju.

Helio Kuri i Mišel Ramaljo, predsednici fudbalskih federacija Parane i Paraiba, rekli su da je istraga povodom ovog slučaja u toku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA