Katai je posle Deja i Piksija jedan od najvećih, Deki je legenda: Grof rekao ko je najbolji u Zvezdi

Grof visoko ceni Kataija

  • 5
Ugo Vijeira Foto: MN Press

Nekadašnji trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović nada se da će uprava crveno-belih imati razumevanja za svog novog trenera Dejana Stankovića i dati mu šansu da napravi dobre rezultate.

Stanković je decembra prošle godine zamenio Vladana Milojevića na klupi šampiona Srbije, ali zbog pandemije korona virusa i prekida sezone u Superligi nije imao mnogo vremena da se dokazuje kao stručnjak.

- Crvena zvezda je jedan od najvećih klubova koji sam ja trenirao i normalno je da gledam šta se dešava, kao i da se nerviram i navijam. Drago mi je što je sada Zvezdin trener Dejan Stanković. On je jedan od legendi kluba i siguran sam da će ljudi koji vode klub imati strpljenja da mu pruže šansu da nešto napravi. Iz prostog razloga što je došao u jednom momentu kada Zvezda menja ekipu i, na neki način, strategiju - rekao je Božović za klupski sajt.

Tim povodom se osvrnuo upravo i na Milojevića koji ga je praktično nasledio, jer je Grof otišao iz kluba 2017. (ne računajući nekoliko utakmica Boška Đurovskog).

- Upoređivati je teško, mislim da je Vladan Milojević napravio veliki uspeh, i on je, posle generacije iz 1991. godine koja je bila prvak Evrope i sveta, napravio najveći rezultat. Ne mogu da tvrdim, ali mislim da će se još dugo čekati da se pojavi trener kao što je Milojević - tvrdi Božović.

Spomenuo je i jednog igrača kom daje prednost u odnosu na ostale sa kojima je sarađivao.

- Mislim da je Katai posle Dejana Savićevića i Dragana Stojkovića jedan od najvećih igrača koje sam ja video na terenu i sa kojima sam radio. On sigurno zaslužuje da bude u bilo kom izboru Zvezdinih navijača.

Kada je reč o trenutnom sastavu Zvezde, istakao je u prvi plan Veljka Nikolića kao talentovanog momka, ali je golman Milan Borjan po njegovom mišljenju ispred ostalih.

- U Zvezdi ima mnogo kvalitetnih igrača i prema mom mišljenju, Borjan je broj jedan - podvukao je Božović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nscz

    22. maj 2020 | 16:53

    Magiko 💪

  • Navijać Zvezde

    22. maj 2020 | 17:11

    Božović sve lepo reko posebno Za Milojevića teškp da se nadje takv Trener kao što je on kozna kad će se takv pojavi.

  • Ivan

    22. maj 2020 | 16:53

    Zvezda nije klub gde dolazi trreneri da stice iskustvo,ovde su potrebni rezultati,postoje drugi klunovi koji su za pocetnike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA