Milito je igrao kao u transu, Snajder je možda zakinut: UEFA podsetila na tripletu Intera

Prošlo je tačno deset godina od čuvene triple krune

  • 2
Foto: Printscreen Youtube

Inter je 22. maja 2010. godine sa 2:0 pobedio Bajern iz Minhena i na stadionu Santjago Bernabeu postao prvak Evrope. Tada se na krov evropskog kontinenta popeo i sadašnji trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Neroazuri su tada postali i tek šesti klub u istoriji u tom trenutku koji je osvojio nacionalno prvenstvo, Kup i Ligu šampiona u istoj sezoni.

Kao u transu tada su igrala dvojica momaka, Dijego Milito i Vesli Snajder. Mnogi će reći da je Snajder tada neopravdano ostao uskraćen za Zlatnu loptu jer je Inter doveo do finala Lige šampiona, a sa Holandijom je stigao do finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Zlatna lopta je tada pripala Lionelu Mesiju, a drugi u izboru bio je Andres Inijesta, dok je treći bio Ćavi Ernandez.

Milito je tada na 52 meča u svim takmičenjima dao 30 golova i upisao je još osam asistencija od čega u Ligi šampiona šest pogodaka - ali kada je najviše trebalo.

S druge strane, Snajder je imao osam golova i 15 asistencija na 41 utakmici te sezone, a asistirao je upravo Militu za prvi gol i u finalu protiv Bajerna, ali i za treći u meču sa Barsom.

Inter je u finalu slavio golovima Milita, a ovaj meč je specifičan i po tome što je prvi igran u subotu, umesto u sredu.

Italijanski klub je te sezone igrao u grupi sa Barselonom i sa devet bodova je bio dva boda iza tima Pepa Gvardiole. S druge strane Bajern je grupu takođe prošao kao drugoplasirani iza Bordoa sa deset bodova.

Nemački tim je na putu do finala pobeđivao Fiorentinu, Mančester junajted na golove u gostima, Lion ubedljivo sa 1:0 i 3:0.

Inter je bio bolji od Čelsija sa 2:1 i 1:0, od CSKA iz Moskve sa 1:0 i 1:0 i u polufinalu od Barselone sa 3:1 i 0:1.

Video: Marjan Marković: Ronaldo je mašina, neverovatno brz i eksplozivan igrač

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bećar

    22. maj 2020 | 22:49

    Snajder je zaslužio zlatnu loptu. Previše je politike , kriminala i marketinga u današnjem fudbalu, sve se vrti oko para i silnih miliona .

  • Maestro

    23. maj 2020 | 04:36

    Samo da je Snajder osvojio vise nego zasluzenu Zlatnu loptu , da ga nisu pokrali oni iz fife.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA