≫ 

Zvezda se mučila, pa deklasirala Grafičar: Filijala crveno-belih se raspala u završnici meča

Nastavljaju se pripreme za nastavak sezone

  • 12
FK Crvena zvezda

Foto: Youtube.com

Fudbaleri Crvene zvezde i Grafičara odigrali su generalku za nastavak šampionata u Srbiji, a tim Dejana Stankovića bio je bolji sa 4:0.

Zvezda je bila domaćin filijali na stadionu "Rajko Mitić", a ovo je poslednja prilika da se testira forma pred meč Superlige, koji crveno-beli igraju sledećeg petka.

Zanimljivo je da je kapitensku traku u Grafičaru poneo Strahinja Eraković, talentovani štoper koji još čeka na pravu priliku u crveno-belom.

Posle jednog nesporazuma u odbrani, Vukanović je u 50. minutu načeo Grafičar, a posle toga su strelci bili Milunović, Boaći i Gajić.

U prvom napadu je već pripretio Grafičar preko Stanojeva, koji je tukao iskosa sa desne strane, ali nedovoljno jako da bi se ugrozio Borjan.

Onda je i Zvezda uzvratila, uglavnom preko bokova, a Pavkov i Vukanović nisu uspevali da to iskoriste i uz fizičku dominaciju dođu do izglednijeg šuta, jednom je šansu do 20. minuta propustio i Gobeljić.

Potom je napravljena i pauza za odmor i osveženje.

FK Crvena zvezda

Stanković je imao energičan nastup u pauzi, delio je detaljne savete Vukanoviću Foto: Youtube.com

U nastavku, Petrović je šutirao na gol Grafičara, Stojić je to blokirao glavom, zatim je i Krstović skrenuo pažnju na sebe. Naterao je Borjana da interveniše paradom, a kasnije je i Eraković glavom oprobao šut.

Pred kraj poluvremena, Ben je iz slobodnjaka sa 18 metara bio neprecizan, lopta je prohujala pored leve stative, a onda je i Pavkov bio neprecizan, imao je lepu priliku za šut pod prečku, odmerio je udarac prejako.

Pauza je prijala crveno-belima, naročito Vukanoviću, koji je matirao Čupića već u 5. minutu nastavka. Traljavo je ovde intervenisao Eraković, poslao je loptu pravo na nogu Vukanoviću, a Čupić se već zaleteo da je preuzme.

U 58. minutu, Ben je propustio dobru šansu, sa peterca je zatresao spoljnu mrežu, a onda je počela goleada. Boaći je kao džoker uzdrmao prečku i pogodio mrežu, bili su precizni još Milunović i Gajić za 4:0.

Grafičar je pružio solidan otpor do završnice, video se motiv da se igrači pokažu pred Dejanom Stankovićem, kome sada preostaje da izabere najspremniju jedanaestorku za Rad - ovaj put je iskoristio priliku da kombinuje sa dosta izmena.

Za razliku od standardnih prvenstvenih nastupa, Stanković je, osim u prekidu, bio daleko mirniji - ustajao je samo kod golova da aplaudira igračima.

Crvena zvezda - Grafičar 4:0 (0:0)

Stadion: „Rajko Mitić“

Strelci: Vukanović u 49, Milunović u 79, Boaći u 81. i Gajić u 86. minutu.

Crvena zvezda: Borjan (od 46. Popović), Gobeljić (od 63. Gajić), Pankov (od 46. Milunović), Babić (od 46. Degenek), Rodić (od 63. Konatar), Petrović (od 63. Sanogo), Nikolić (od 58. Jovančić), Ivanić (od 63. Garsija), Ben (od 63. Gavrić), Vukanović (od 63. Boaći), Pavkov (od 46. Tomane).

Grafičar: Čupić, Dabić (od 72. Mladenović), Eraković (od 58. Mrkela), Stojić (od 87. Đurić), Nikolić (od 87. Prijović), Odada (od 87. Lučić), Fićović (od 72. Santrač), Marong (od 58. Pobulić), Stanojev (od 72. Pantović), Cvetković (od 87. Džugurdić), Krstović (od 58. Milovanović).

Video: Šta fudbaler Mančester sitija kaže na interesovanje Zvezde?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    23. maj 2020 | 12:25

    Као по обичају само се гледа како је туђем дворишту а у свом крш и лом....жалост каквих има људи

  • Dejan

    23. maj 2020 | 15:59

    Ako je bilo kakvih sumnji u Gavrica,sad ih vise nema.Momak igra svaka mu cast.

  • Coki

    23. maj 2020 | 12:08

    Graficar se sad kao bori, pruza otpor...a kad pocne sezona bice sklanjalice... sramota za nasu ligu da zvanicne filijale ulaze u najjaci rang da igraju protiv svojih gazda? Kuku nas i naseg fudbala....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA