Dan kad je crveno-beli deo prestonice zavijen u crno: Atletiko su sekunde delile od "ušatog"

Pre tačno šest godina Real Madrid je pobedio posle čudesnog preokreta i gola Serhija Ramosa u nadoknadi vremena

  • 0
Foto: Printscreen Youtube

Luka Modrić je namestio loptu na korneru, Ramos je skočio, tukao glavom, a pogodak je pokrenuo lavinu u produžecima, jer je Real posle gola za 1:1 u 93. minutu uspeo da preokrene.

U 59. izdanju elitnog takmičenja Dijego Simeone je posle pogotka Dijega Godina bio nadomak potvrde da je sa Atletikom u godinama koje su prethodile finalu - radio nešto dobro. Kada je Godin zatresao mrežu u 36. minutu, sve je išlo na ruku Jorgandžijama.

Međutim, igra Atletika se posle spomenutog gola Ramosa totalno raspala, Geret Bejl je to iskoristio i golom u 110. minutu stavio Atletiko u tešku poziciju. Kada je Marselo osam minuta kasnije pogodio bombu za 3:1 bilo je jasno da je sve gotovo.

To nije bilo dovoljno Kristijanu Ronaldu koji je u 120. minutu overio desetu titulu prvaka Evrope za Real, golom sa penala. Portugalac je tada skinuo majicu i likovao i naišao na osudu crveno-belog dela Madrida.

Atletiko je svoju osvetu potražio protiv istog rivala i dve godine kasnije, još jednom je ostao "kratak" za trofej, ali je jasno da je 2014. godina bila definitivno njihova najveća propuštena šansa gde su trofej izgubili u sekundama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA