≫ 

Inijestu "ubijala" depresija: Kad mi je drug umro, hteo sam kod psihijatra, a jedan gol me je spasao

Ko bi rekao, Barsa je dominirala, a na profesionalnom planu je sve bilo na mestu

  • 0
FK Barselona, Andres Inijesta Foto: Tanjug AP

Bivši fudbaler Barselone Andres Inijesta priznaje da je 2009. i 2010. godine prolazio kroz veoma težak period.

Dok se fudbalska Evropa divila potezima Andresa Inijeste, trofejni vezista Barselone se borio sa depresijom i pomogao mu je gol u finalu Svetskog prvenstva 2010. godine.

Inijesta je 2009. zapao u krizu zbog smrti svog prijatelja Danija Harkea koji je preminuo od posledica srčanog udara sa samo 26 godina dok je bio u Espanjolu.

Andres je godinu posle ovog tragičnog događaja bio jedini strelac gola u finalu Mundijala u Južnoj Africi kada je Španija pobedila Holandiju sa 1:0 i postala prvak sveta.

Ispod dresa je posle pogotka u produžetku nosio belu majicu sa natpisom "Dani Harke uvek sa nama".

- Nažalost, desilo mi se nekoliko nesrećnih slučajeva zaredom iako sam u to vreme bio prilično uspešan. Ali kada je Dani umro u avgustu 2009. bio sam strašno labilan i bila mi je potrebna profesionalna pomoć. To je bila najteža faza u mom životu. Bilo je dobro što sam imao podršku Ane, svoje tadašnje devojke, a sada supruge i roditelja - priznaje Inijesta za Bild am Sontag.

Gol protiv Holanđana je bio njegov korak napred u oporavku.

- Srećom, ta faza je stvar prošlosti, ali me je ojačala i poboljšala - tvrdi Inijesta. On je ranije posvedočio da se u tim trenucima ne uživa ni u čemu, ljudi se gledaju samo kao ljudi...

- Nemate osećanja ni strasti, osećate se prazno i ima momenata kad mislite da više ne možete to da podnesete. Bio sam svestan da vidim da mi treba neko kako bih izašao iz te situacije. Najvažnije je da tokom tog perioda nisam izgubio varnicu - podvukao je Inijesta.

Video: Marjan Marković: Ronaldo je mašina, neverovatno brz i eksplozivan igrač

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA