Cena Brazilca se strovalila: Todbžije hoće Barsin promašaj od 150 miliona

Mikel Arteta očajnički hoće da dovede Filipe Kutinja, pišu britanski mediji.

  • 0
Phillippe Coutinho, Filip Kutinjo

Foto: Marko Jovanović

Arsenalu je potreban igrač vrhunske klase, Kutinjo to nije još od poslednje sezone u Liverpulu i prelaska u Barselonu, pa se Arsenalov Španac nada da bi Brazilac to opet mogao da postane baš u dresu Tobdžija.

Arsenal je stoga već počeo pregovore sa igračevim zastupnikom Kijom Džorabčijanom, jer je Kutinjo prva meta pred dolazeći prelazni rok.

Londonski tim je procenio da je sada dobra šansa da se smanji cena Brazilca koji nije odigrao zadovoljavajuću sezonu, u toku je kriza zbog pandemije korona virusa, a i Kutinjov ugovor je jak.

Njegova cena je u odnosu na pre samo godinu i po dana (150 miliona evra), spala na skroo trećinu te vrednosti (56 miliona). Kutinjo je za 145 miliona i prešao u Barselonu na zimu 2018, ne računajući bonuse.

Arteta ga planira ofanzivno u sredini u veznom redu iza špica ili na levoj strani kao krilnog napadača što su pozicije gde je Kutinjo igrao odlično u Liverpulu i dao 41 gol na 152 utakmice.

Skupo plaćeno pojačanje kluba sa stadiona Kamp Nou će se vratiti u svoj matični klub na kraju ove sezone kada istekne pozajmica u Bajernu iz Minhena, a bavarski klub neće aktivirati otkupnu klauzulu.

Kutinjo verovatno neće dobiti mnogo šansi da se vrati u prvu postavu Blaugrane koja bi radije da ga proda, tim pre što će morati da mu isplati još višemilionskih bonusa ako bude odigrao 100 utakmice za Barsu, a za to mu fale 24 meča.

Video: Bogato, bogatije, FK Arsenal: Ovim kolicima su fudbaleri došli na prvi trening

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA