Nekad je omalovažavao igrače Zvezde, a sada otkrio kako je propustio najveći preokret u istoriji LŠ

Neobična priča Stivena Vornoka...

  • 0
Stephen Warnock Vornok na vrhu piramide radosti; Foto: Guliver/Jamie McDonald/Getty Images

Prošlo je tačno 15 godina od najvećeg preokreta u istoriji finala Lige šampiona. Tog 25. maja 2005. na stadionu "Ataturk" u Istanbulu Liverpul je na poluvremenu gubio sa 3:0 protiv Milana, ali je uspeo da preokrene rezultat u nastavku i preko produžetaka i penala osvoji titulu prvaka Evrope.

Navijači Liverpula to veče karakterišu kao "Čudo u Istanbulu", a u moru onih koji su mu prisustvovali izdvojio se i levi bek Crvenih Stiven Vornok koji ima drugačija sećanja na veliki uspeh svog tima.

Radi se o čoveku koji je prošlog leta omalovažavao fudbalere Crvene zvezde, a sada kada je ispričao svoju tužnu priču možda je i jasno odakle mu toliki kompleksi.

- Osetim gorčinu svaki put kada čujem da to veče opisuju kao jedno od najvećih u istoriji Liverpula. Boli me... I dan-danas. U stvari i dalje sam šokiran zbog svega što se desilo te večeri u Turskoj - rekao je Vornok za Bi-Bi-Si.

- Bio sam u originalnom timu kada se na treningu nekoliko dana uoči finala pojavio spisak i bio sam potpuno u ekstazi. Međutim, nekoliko sati kasnije pozvao me je asistent Rafe Beniteza, Pako Arestejan, da mi kaže da je došlo do greške i da će Hosemi ući na spisak umesto mene.

- To je tek bilo bedno. Činjenica da Benitez nije smeo lično da mi saopšti odluku već je poturio asistenta da to uradi umesto njega. Istina, pričali smo kratko po završetku finala na centru terena, ali ja nisam bio uopšte raspoložen za razgovor. Bio sam tužan - otkrio je Vornok.

Nekadašnji levi bek Crvenih kaže da je tokom čitave utakmice bio nervozan i da nije mario za dešavanja na terenu.

- Nemojte da me pogrešno razumete, nisam nijednog trenutka poželeo da izgubimo jer je Liverpul bio moj tim, a na terenu su igrali moji saigrači. Međutim, mnogo boli kada nisi na terenu, a ja sam sedeo na tribnama i o svemu razmišljao. Potpuno sam se isključio iz utakmice.

Stephen Warnock Stiven Vornok; Foto: Guliver/Jamie McDonald/Getty Images

- Kada pogledate slike slavlja posle meča, mene nema ni na jednoj. Nisam mogao da podnesem da slavim tu pobedu. Osećao sam se iznevereno - rekao je Vornok.

Pravi pakao bio mu je i povratak iz Istanbula.

- Taj let nazad, iz Turske u Liverpul bilo je nešto najgore što sam ikada video. Oni koji su ga organizovali su pustili žene onih koji su igrali u avion i to pre nekih igrača koji su dali popriličan doprinos evropskoj tituli te godine. Meni je to bilo šokantno.

- Kada smo sleteli na aerodrom Džon Lenon, pobednčka parada je već bila u toku. Nisam mogao da se probijem do autobusa zbog gužve, pa sam samo otišao kući. Tog dana sam odlučio da odem iz Liverpula - zaključio je Stiven Vornok.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA