Oživela transfer pijaca u Humskoj: Turci poslali prvu ponudu za Sumu, Partizan traži duplo više!

Gvinejac je veoma bitan za tim, ali može da ode samo ako to bude neophodno za egzistenciju kluba

  • 13
Sejduba Suma, FK Partizan Sejduba Suma; Foto: MN Press

Fudbalsko tržište se tek budi posle pandemije korona virusa, ali daleko od toga da nema dešavanja, poziva i interesovanja za igrače Partizana. Pre svega za mlade fudbalere iz omladinske škole, ali i za strance koji su tokom jeseni i početkom proleća nosili igru ekipe. U poslednjih nekoliko dana crno-beli su “pod pritiskom” zbog Sejdube Sume za koga postoji ozbiljan interes iz Turske, potvrđen u svakodnevnim kontaktima sa posrednicima.

Radi se o klubu koji je i protekle zime bio zainteresovan za Sumu i taj interes je obnovljen odmah pošto je tržište živnulo, a u ovom momentu se svodi na interesovanje uslovima, odnosno visini obeštećenja koje Partizan potražuje za svog igrača.

Razlika između ponude, koja iznosi oko 3 miliona evra i onoga što crno-beli potražuju - 6 miliona - u ovom trenutku je prilično velika, jer Partizanov scenario u vezi sa letnjom prodajom fudbalera ne podrazumeva Gvinejca, ukoliko to zaista ne bude neophodno za egzistenciju kluba. Zato su crno-beli i “zacepili” cifru i razmišljaju po sistemu: “ko voli - neka izvoli”.

Klub iz Humske, pisali smo već o tome, namerava da na tržište izađe sa mladim Filipom Stevanovićem, od koga realno najviše može i da zaradi, shodno godištu, potencijalu, a opet ima mogućnost da ga, poput Strahinje Pavlovića, izvestan period zadrži u svojim redovima kao pozajmljenog igrača.

Ukoliko ponude za talentovanog momka ne ispune očekivanja, Partizan neće žuriti sa njegovom prodajom, pustiće da se i dalje razvija, nego će fokusirati na transfer Umara Sadika, za koga takođe postoji interesovanje, ali i pripremljena zamena, ukoliko dođe do faze da Nigerijac napusti klub.

Dejan Stanković, Lazar Pavlović Lazar Pavlović (desno); Foto: MN Press

U slučaju, pak, da nijedan od pomenuta dva fudbalera ne dobije zadovoljavajuće ponude, “zeleno svetlo” će dobiti Suma, ali tek posle kvalifikacija za evropska takmičenja, jer crno-belima ide na ruku što će letnji prelazni rok trajati duže (verovatno ceo septembar), pa u tom slučaju mogu i da kalkulišu.

A, sa druge strane, nemaju bojazan pošto u svojim redovima imaju mladog Lazara Pavlovića, kao prirodnu zamenu za Gvinejca.

Ipak, rekosmo već, Suma je tek treći po na spisku prioriteta za prodaju, jer trener Savo Milošević, na čiju inicijativu je zimus i obnovio ugovor, smatra da je vezista veoma bitan za ekipu Partizana i nastojaće da ga zadrži i u narednoj takmičarskoj sezoni.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    25. maj 2020 | 14:41

    6 мил.чега? Зрнаца леблебија😂😂

  • Siki

    25. maj 2020 | 14:04

    Prodajite ga pod hitno ,pustite malog Lazara da igra tu je buducnost i zarada .

  • Cc

    25. maj 2020 | 13:24

    6 miliona evra za igraca koji ima skoro 30 godina? Hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA