≫ 

Sprema se revolucija u nemačkom fudbalu

Menadžerske provizije i ogromni transferi iritiraju društvo i odvlače ga od voljenog sporta, smatra predsednik saveza Fric Keler

  • 0
Red Bul Lajpcig Foto: Tanjug-AP

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) Fric Keler izrazio je danas želju da se ograniče plate igračima i istakao da taj sport mora da se vrati u svakodnevni svet navijača.

- Fudbal mora da nauči lekcije iz ove krize, i to sa boljom finansijskom kontrolom i ograničenjem plata. Profesionalni fudbal moramo da vratimo ljudima, u njihov svakodnevni svet. Dakle, potreban nam je poboljšani sistem finansijske kontrole i, da, ograničenje plata - rekao je Keler na video sednici DFB-a.

Bundesliga je više od dva meseca bila suspendovana zbog pandemije korona virusa i prvo je veće prvenstvo koje se vratilo takmičenju.

- Moramo da naučimo iz svojih grešaka jer je kriza prilika da se rekonstruiše fudbal - naveo je predsednik DFB-a.

On je dodao da o fudbalu treba dugoročno da se razmišlja.

- Menadžerske provizije i ogromni transferi iritiraju društvo i odvlače ga od voljenog sporta. Fudbal mora da ponudi zadovoljavajuće odgovore na ta pitanja. Nisu nam potrebna samo nova pravila, već i novi stav - istakao je Keler.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA