≫ 

Od odbačenog viška do džokera za titulu: Veliki preokret u karijeri Filipea Kutinja

Brazilac dobija novu priliku...

  • 1
Phillippe Coutinho, Filip Kutinjo Filipe Kutinjo; Foto: Marko Jovanović

Brazilac Filipe Kutinjo će se uskoro vratiti u Barselonu, pošto mu istekne pozajmica u Bajernu iz Minhena i možda će dobiti dozvolu da nastupa za katalonski klub u borbi za titulu.

Informaciju je plasirao španski radio Onda Sero, inače jedan od pouzdanijih izvora, koji napominje da bi Barsa mogla da dobije dozvolu UEFA da naknadno registruje Kutinja za nastupe u La Ligi koja se natavlja od 11. juna.

Kutinjo je po ugovoru i dalje Barsin igrač, dok UEFA razmatra opciju da omogući pozajmljenim igračima koji se vraćaju u svoje klubove da za iste i zaigraju u nastavku sezone.

Ova vest mogla bi posebno da odjekne u Španiji, pošto su mnogi zamerili što je La Liga dozvolila Kataloncima da dovedu i registruju za takmičenje Martina Brajtavajta, koji je stigao po završetku prelaznog roka.

Pravilo La Lige kaže da ukoliko klub dokaže da se jedan igrač povredio na minimum pet meseci, dobija dozvolu da dovede njegovu zamenu, ali samo sa prostora Španije.

Što se Kutinja tiče, on je nedavno operisao skočni zglob, ali će biti spreman krajem juna i ukoliko dobije dozvolu, mogao bi da bude neočekivano pojačanje za ekipu Kikea Setijena koja vodi na tabeli ispred Reala sa dva boda.

U Ligi šampiona sigurno neće imati pravo nastupa, jer u tom takmičenju mogu da igraju samo oni igrači koji su registrovani zimus, pred start eliminacione faze.

Video: Opklada s drugarima je prošla: Njegova sreća je neopisiva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    26. maj 2020 | 10:35

    Gresku je napravio sto nije hteo da ostane. Hteo je u Barcu a tamo je paklena konkurencija i pola ih nije uspelo bile rezerve... U liverpulu bi sad pravio cudo. Mada sada su Mane Firmino i Salah nezaustavljivi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA