Nova bura u srpskom fudbalu: 25 bivših igrača Borca iz Čačka prete protestom kakav nikad nije viđen

Kažu da su izigrani...

  • 8
FK Borac Čačak Igrači Borca svojevremeno na Marakani; Foto: MN press

Nekadašnji fudbaleri Borca iz Čačka, njih tačno 25, koji trenutno igraju u Srbiji i inostranstvu, dostavili su medijima saopštenje za javnost povodom neisplaćenih plata od strane ovog kluba.

FK Borac je prošlog leta istupio iz svih takmičenja, a fudbaleri tvrde da su time izigrani i prevareni jer im nikada nisu isplaćene njihove pošteno zarađene plate.

- Obaveštavamo javnost da smo dana 25.05.2020 poslali pismo na adresu grada Čačka kome smo dali rok od 10 dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koji FK Borac ima prema nama, po pravosnažnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa.

- FK Borac bio je finansiran iz gradskog budzeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odluka o istupanju iz svih takmičenja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prećutnu podršku grada Čačka a sa jasnom namerom da nam se ne plate pošteno zarađene plate.

- Grad Čačak smatramo najodgovornijim za to što smo kao bivši igrači FK Borac izigrani, iako smo naš posao radili pošteno, sa uspehom i preživeli smo sa svojim porodicama težak period u klubu i životu", piše se u saopštenju i dodaje:

- Ako grad Čačak ne bude ispoštovao naš zahtev, ne pozovu nas na dogovor i ne ponude rešenje u roku od 10 dana, mi ćemo se okupiti ispred gradske opštine gde ćemo za početak detaljno obavestiti javnost o svim detaljima vezanim za FK Borac, nakon čega ćemo započeti protest kakav nije još zabeležen u fudbalskom svetu.

Takođe, ne želimo da naše nezadovoljstvo i ogorčenje bilo ko dovodi u vezu sa politikom ili političkim partijama. Mi smo obični građani, sportisti, politikom se ne bavimo, niti nas politika interesuje - navodi se u saopštenju.

Zahtev su potpisali sledeći igrači: Aleksić Branimir, Babić Dejan, Bajić Vladimir, Čađenović Jovan, Delić Uroš, Drašković Stefan, Gojković Aleksandar, Jovančić Dušan, Jovanović Lazar, Kočović Nenad, Krstić Miloš, Lukić Nenad, Marković Miloš, Maslać Mario, Miletić Nemanja, Mugoša Marko, Mutavdzić Miljan, Šunjevarić Radan, Tanasin Aleksandar, Tatić Lazar, Tiago Galvao, Vidović Marko, Vujaklija Srđan, Zec Đuro i Živanović Boris.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    26. maj 2020 | 13:49

    A kad ode Tole.... ozivece srpski fudbal...😂😂😂😂

  • Milos

    26. maj 2020 | 18:08

    Ista situacija kao sa FK Sevojnom. Kada smo usli u prvu ligu odma grad Uzice trazio pripajanje da bi Sloboda bila u prvoj ligi. Sramota sta radite. Ne ispostujete igrace, zatvorite klub, pozovete neki mali lokalni klub da se fuzioniste i opet sve po starom. Kakav lopovluk kakva nepravda. A posten covek koji drzi neku radnju ili firmu i kada bi to isto uradio da zatvori radnju zbog dugova strpali bi ga 5 godina u zatvor. Jadan li je nas fudbal. Sve korumpirano. Sve potplaceno. Sram vas bilo. I Slobodu i Borac i Novi Pazar i sve te fuzije koje se prave svuda po Srbiji. Ali kako radite tako vam se i vraca. Uzmimo primer Slobode koja je dogurala do 4. Lige. Sada je u trecoj i nadam se da cu te ostati zauvek. To isto zelim i Borcu i svima takvim. A ti Srbijo samo cuti i zmuri. Sram vas bilo sve.

  • Zaratustra

    26. maj 2020 | 14:56

    Neka se obrate Zvezdi koja ni danas nije isplatila Borcu procente za transfere Vujaklije, Mugose i Lazovica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA