≫ 

AZ Alkmar traži od UEFA da poništi odluku Saveza: Hoćemo u Ligu šampiona

Nisu zadovoljni bivši rivali Partizana ovom odlukom

  • 0
PARTIZAN Foto: MN Press

Fudbalski klub AZ Alkmar zatražio je od Evropske fudbalske unijeda poništi odluku Fudbalskog saveza Holandije  kojom je Ajaksu dodeljeno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona naredne sezone.

Holandske vlasti zabranile su sve fudbalske aktivnosti do septembra ove godine, KNVB je krajem aprila doneo odluku o prekidu prvenstva, gde šampion nije proglašen, a odlučeno je da nema promocije u viši rang takmičenja, kao ni ispadanja.

Kada su u pitanju mesta koje vode u evropska takmičenja, odlučeno je da u Ligu šampiona direktno ide Ajaks, a u kvalifikacije za LŠ AZ Alkmar.

Oba kluba u trenutku prekida zbog pandemije korona vriusa imala su isti broj bodova na vrhu tabele, Ajaks je imao bolju gol razliku (kriterijum koji je primarni u Holandiji), a AZ bolji međusobni skor (kriterijum broj jedan u UEFA takmičenjima), jer su u oba susreta bio bolji od "kopljanika", zbog čega smatraju da je taj klub trebalo da bude prijavljen za direktan plasman u Ligu šampiona.

- Gol razlika nije objektivan kriterijum - saopšteno je iz AZ Alkmara, dok su iz Saveza poručili da nemaju nameru da promene svoju odluku.

- Mesta u evropskim takmičenje sledeće sezone odlučili smo osnovu tri kriterijuma: transparentnosti, objektivnosti i sportske sposobnosti. Držimo se tabele, a Ajaks je broj jedan - saopštio je KNVB.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Milošević: Momci dobro rade, ali da ih ne hvalim mnogo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA